Прикарпатська громада розробила для туристів піші екскурсії до давніх храмів


На Прикарпатті Солотвинська громада розробила для туристів піші екскурсії до давніх храмів, в одному з яких досі зберігається Євангеліє 1600 року.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівниця відділу культури, туризму, національностей та релігій Солотвинської територіальної громади Ірина Суслик.

«Розваги сьогодні не на часі. Під час війни ми взяли курс на духовний розвиток та відпочинок просто неба. У нас, окрім Манявського скиту, можна побачити ще Свято-Серафимівський монастир у селі Кривець, є давня церква 16 століття у селі Кричка. Також ми пропонуємо туристам відвідати церкву святого Архистратига Михаїла у селі Бабче, де досі зберігається Євангеліє 1600 року», - зазначила Суслик.

За її словами, нині в громаді для туристів готують путівник «Духовними святинями Солотвинської громади». Також гостям пропонують екскурсії горами із відпочинком в наметах та з кухнею на вогню.

Серед популярних туристичних маршрутів у громаді залишаються також Манявський водоспад та Національний природний парк «Синьогора».

Манявський скит - аскетичний чоловічий монастир східного обряду, визначний осередок духовності, культури і мистецтва України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!