Прикарпатські депутати вибрали заступників голови облради


Депутати Івано-Франіквської обласної ради таємним голосуванням обрали першого заступника та заступника голови обласної ради.

Згідно з законом України, кандидатури першого заступника та заступника представив голова облради Олександр Сич.

"Два тижні минуло від оголошення результатів виборів. За це час я як голова політичної сили, яка набрала найбільше голосів докладав усіх зусиль, щоб досягнути компромісу між усіма політичними силами які увійшли до складу новообраної ради. Вибори формально закінчилися, але вони ще вирують в головах. Вирують емоції, звинувачення хто від якого олігарха. Але вибори закінчилися і дискусії час припинити. Я переконаний, що мешканці Прикарпаття не голосували за жодного олігарха. Вони голосували за достойних, високопрофесійних, порядних і сумлінних співгромадян, яких вони знають. І коли мова йде про олігархів, то йдеться про підготовку до парламентських виборів. Якщо раніше ми змогли утриматись, щоб облрада стала майданчиком для передвиборчих дебатів, то сподіваюся, що і далі так буде. Для політики є телебачення, а тут ми маємо сконцентруватися на розв'язанні щоденних проблем нашої області. Тож заступників і голів комісій я буду рекомендувати з точки зору професійної майстерності і компетентності", - сказав Олександр Сич.

Опісля приступили до таємного голосування, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Оголосив результати голова тимчасової лічильної комісії Ігор Дебенко.

Так, згідно з результатами, першим заступником голови облради став Василь Гладій від фракції «Батьківщина», заступником Микола Палійчук від "За майбутнє". З присутніх 83 депутатів участь у голосуванні взяли 66 депутатів. "За" призначення цих двох кандидатур проголосували 64 депутати, "проти" - 0 "не голосували"- 18, визнані не дійсними - 2 бюлетені.

Варто зауважити, що фракція "Європейської солідарності" в повному складі покинула зал засідань і не брала участі у голосуванні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!