Прикарпатські лікарні замовляють однакове обладнання з різницею у 100 тисяч гривень


Видання "Наші гроші. Львів" проаналізувало закупівлі медичного обладнання в лікарнях Івано-Франківщини.

Територіальне медичне об`єднання МВС України по Івано-Франківській області придбало імуноферментний аналізатор для проведення ІФА-тестів у приватної підприємиці з Харкова Кристини Садовської за 287 тис. грн., пишуть Наші гроші. Львів.

Ідентичний набір обладнання для тестування, менш ніж за два тижні по тому, їх колеги із Івано-Франківської області з Городенківської центральної районної лікарні купили  за 199 тис. грн, що майже на 90 тис. грн дешевше, ніж у вищезгаданій закупівлі.

Різняться ціни в івано-Франківській закупівлі і в порівнянні з закупівлями у інших областях. До прикладу, львівський обласний госпіталь ветеранів війн замовив аналізатор за 220 тис. грн. А Хмільницька лікарня (Вінницька область) купила цей товар за 196 тис. грн.

У коментарі «Нашим грошам. Львів» директор територіального медичного об`єднання МВС України по Івано-Франківській області Галина Лапчук пояснила, що така вартість аналізатора була зумовлена необхідністю швидко поставити товар для створення лабораторії в закладі та проведення тестувань.

Водночас ще на початку червня представники одного з найбільших постачальників аналізаторів ImmunoChem компанії «Інтермедика-Україна» розповідали, що вартість їх становить приблизно 180 тис., але залежить від курсових коливань. На той час усе наявне обладнання було зарезервоване, але у випадку замовлення, товар постачався за кілька тижнів.

Товар Замовник Постачальник Ціна, тис. грн
Аналізатор ImmunoChem (комплект) Обласний госпіталь ветеранів (Закарпатська область) ФОП Юлія Дуда 346
Аналізатор ImmunoChem (комплект) Територіальне медичне об`єднання МВС України (Івано-Франківськ) ФОП Кристина Садовська 287
Аналізатор ImmunoChem (комплект) Перечинська районна лікарня (Закарпатська область) ФОП Віра Дуда 240
Аналізатор ImmunoChem (комплект) Львівський обласний госпіталь ветеранів війн (Львівська область) ФОП Галина Жидачевська 220
Аналізатор ImmunoChem (комплект) Городенківської районна лікарня (Івано-Франківська область) ТОВ «Інтермедика-Україна» 199
Аналізатор ImmunoChem (комплект) Хмільницька районна лікарня (Вінницька область) ТОВ «Інтермедика-Україна» 196

 

Ми порівнюємо однакові придбані комплекти обладнання для ІФА-тестування: імуноферментний аналізатор моделі ImmunoChem. Пристрій для визначення наявності антитіл до вірусних або бактеріальних хвороб. Комплект складається із аналізатора моделі ImmunoChem-2100, пристрою для промивки, це мікропланшет ImmunoChem-2600 (тип А), та пристрою для струшування та інкубації – ImmunoChem-2200 (тип B) або ж лабораторний шейкер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!