Прикарпатський університет одним з перших в Україні отримає наглядову раду


Міністерство освіти і науки України оголосило про реформаторський експеримент, який передбачає перетворити управління університетами на корпоративне та дати їм більше самостійності у залученні фінансових ресурсів.

Планується, що університети зможуть самостійно управляти заробленими коштами, залучати приватні інвестиції та тісніше співпрацювати з бізнесом завдяки наглядовій раді з розширеними повноваженнями. Про це повідомила народна депутатка Оксана Савчук.

Учасниками експерименту стали три виші — Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Національний авіаційний університет, який незабаром буде реорганізовано в ДНП «Київський авіаційний інститут», а також Запорізький національний університет.

Комітет з відбору членів наглядових рад складається з шести осіб: трьох українських представників і трьох іноземців.

Наглядова рада визначатиме стратегію розвитку вузу, сприятиме залученню додаткових ресурсів із приватного сектору, Їх завданням буде зменшення частки державного фінансування, збільшення частки приватних інвестицій та залучення партнерів з бізнесу, які будуть фінансувати навчання майбутніх кадрів. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!