Прикарпатці можуть купувати газ напряму від Нафтогазу за дешевшою ціною


Прикарпатці можуть значно зекономити, купуючи газ напряму в ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

В листопаді ціна на газ для прикарпатців зросте на дві гривні. Про це повідомили в компанії ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут". Варто зауважити, що це серйозне зростання, у порівнянні з ціною у вересні (5,49 грн/м3) і жовтні (6,77 грн/м3). В компанії це пояснюють тим, що вартість блакитного палива в Україні напряму залежить від котирувань на європейських біржах. Адже з серпня на газових хабах Європи стабільно відбувається здорожчання вартості палива. Це традиційний сезонний тренд на європейських ринках напередодні опалювального сезону.

Втім, як виявляється, прикарпатці можу значно зекономити на вартості газу, якщо купувати його напряму в Нафтогазу і платити "Івано-Франківськгаз" тільки за транспортування. Кореспондентка Бліц-Інфо розібралась, як це зробити і наскільки це вигідно.

Отже, за що ми щомісяця платимо газовикам: за вартість газу, який вони купують в Нафтогазу і вартість транспортування його до нашого дому.

Для порівняння, ціна на газ для клієнтів ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" у листопаді становитиме 8,82 грн/м3, водночас вартість газу для побутових клієнтів в ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» - 6,33 грн/куб. м. Погодьтеся, різниця відчутна. Тож, якщо купувати газ напряму і сплачувати газорозподільній компанії тільки за транспортування, то можна непогано зекономити.

Варто зауважити, що процес зміни постачальника газу доволі простий. Змінити постачальника може і приватний будинок, і окрема квартира у багатоповерхівці. Навіть якщо у вас немає газового лічильника - це не буде перешкодою, щоб змінити постачальника.

Для цього потрібно подати заявку на сайті Нафтогазу за посиланням та надіслати пакет документів у компанію.

Окрім того, як повідомили у пресслужбі Нафтогазу, нещодавно компанія запустила партнерський проєкт з ПриватБанком. Тож тепер укласти договір на постачання газу можна за декілька кліків та підписати його електронним підписом. Надалі — контролювати поставки онлайн та оплачувати послуги через Приват24. 

Як це зробити, детально пояснюють у відео.

Угода про постачання газу із "Івано-Франківськгаз Збут" буде розірвана автоматично з моменту укладання угоди із Нафтогазом. Варто зауважити, що після подання заявки на зміну постачальника ви маєте розрахуватися з боргами попереднім постачальником.

Після укладання угоди з Нафтогазом, вам буде приходити платіжка від ТОВ "Івано-Франківськгаз" тільки за вартість транспортування газу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!