Прикарпатці можуть слідкувати за покращенням безпеки дорожнього руху на спеціальній мапі


Відтепер на сервісі відкритих даних транспортної галузі з’явився новий розділ, який містить найактуальнішу інформацію щодо покращення безпеки дорожнього руху у різних областях України.

Йдеться про будівництво сучасних та безпечних пішохідних переходів і кільцевих розв’язок, встановлення автономного освітлення для покращення видимості у вечірні проміжки часу, облаштування острівців безпеки, світлофорів, автоматичних комплексів габаритно-вагового контролю «Зважування у русі», закупівлю аварійно-рятувальних машин ДСНС для виїзду на місце ДТП тощо, інформує пресслужба ІФ ОДА.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Безпечні та якісні дороги в Україні – наш головний пріоритет. У цьому році ми відновлюємо рекордну кількість кілометрів автошляхів, тому повинні, перш за все, дбати про безпеку людей на дорогах. 5% всього Дорожнього фонду (цьогоріч це 3,2 млрд грн) передбачені на фінансування Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху. І ми її виконуємо. Щоб кожен міг слідкувати за покращенням безпеки дорожнього руху у своєму регіоні, ми запустили окремий розділ на сервісі відкритих даних транспортної галузі. І будемо надалі працювати над максимальною прозорістю і відкриттям даних в галузі», – зазначив очільник Міністерства.

Відтак, у новому розділі «Покращення безпеки дорожнього руху» на транспортному порталі міститься інтерактивна мапа України з позначенням всіх об’єктів інфраструктури, які запроваджені для підвищення безпеки дорожнього руху. Крім цього, є дані про виконавців та статус цих об’єктів.

Нагадаємо, раніше на сервісі відкритих даних транспортної галузі був розміщений розділ про габаритно-ваговий контроль (ГВК) на дорогах України. Він містить дані щодо кількості перевірених інспекторами Укртрансбезпеки авто, складених актів порушень, нарахованої плати за проїзд. Крім цього, за допомогою нового ресурсу можна відслідкувати динаміку перевірок у різних регіонах України, побачити, скільки працівників залучено до цієї роботи та в якій області виявлено найбільше порушень.

Додатково

Оперативна інформація – на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

Сервіс відкритих даних транспортної галузі – https://bi.e-transport.gov.ua/road-safety

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!