Прикарпатців закликають не палити суху траву!


З приходом весни активність паління сухої трави зростає і відповідно зростає кількість пожеж, що виникають через порушення елементарних правил пожежної безпеки.

На жаль, ні застереження рятувальників, ні небезпека втратити нажите майно не зупиняють населення. Люди активно палять сміття на городах і відкритих територіях, що в кінцевому підсумку призводить до виникнення пожеж з непоправними наслідками.

Ліквідація таких пожеж відрізняється від інших тривалістю та потенційною можливістю збільшення масштабів. Для їх гасіння потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін. Адже на відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х кілометрів на годину, а у вітряну – до 30. Висота полум’я сягає двох метрів, а при сильному вітрові з різкими змінами напрямку та швидкості, розмір таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази.

Основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор ,що можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками. Лише за минулу добу маємо 5 випадків загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах. Вогонь охопив 2 гектари.

Управління ДСНС України у Івано-Франківській області звертається до мешканців області з проханням дотримуватись елементарних заходів пожежної безпеки і, в першу чергу, не палити траву на території своїх присадибних ділянок і на дачах. Пам’ятайте! Кидаючи недопалок - ви спалюєте чиєсь життя, адже у вогні гине багато тварин.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!