Прикарпатцям, які постраждали від паводку почали нараховувати компенсацію


Про це сьогодні під час засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

Керівник області зазначив, що 6 липня видано розпорядження обласної державної адміністрації, яким визначено  розпорядників та одержувачів коштів резервного фонду Державного бюджету для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла у червні 2020 року.

«Минулого тижня область отримала із Державного бюджету 480 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, спричинених природною стихією, - повідомив Віталій Федорів. – Наразі визначено розпорядників та одержувачів фінансового ресурсу, розпочато роботу щодо виплати матеріальної допомоги постраждалому населенню. Наголошу, що надання людям такої допомоги є пріоритетом у роботі влади».

За словами керівника Івано-Франківщини, на сьогодні повністю відновлено електропостачання у всіх районах області. Досі без газопостачання перебувають сотні абонентів. Це, насамперед, пов’язано із вирішенням технічних питань для відновлення сталої роботи газотранспортної системи, а також спрямуванням значної суми фінансового ресурсу.

За словами Віталія Федоріва, 100 мільйонів гривень із отриманої суми із державної казни буде спрямовано на виплати населенню, 130 мільйонів  - на відновлення зруйнованих мостів, 10 мільйонів – на об’єкти соціальної сфери, 30 мільйонів – на ремонт мостів комунальної власності, 60 мільйонів – на берегоукріплення.

Слід додати, що для відновлення водозахисних дамб додатково із Держбюджету буде направлено 136, 6 мільйонів гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!