Прикарпаття серед лідерів внутрішнього туризму за підсумками минулого року


Державне агентство розвитку туризму України оприлюднило результати дослідження внутрішнього туризму у 2021 році. Івано-Франківська область увійшла до п’ятірки найбільш популярних та найбільш відвідуваних туристичних дестинацій України.

Учасники опитування, які подорожували Україною у 2021 році, порівняно частіше відвідували Одеську, Львівську, Київ, Івано-Франківську та Закарпатську області. Респонденти, які описували до п’яти поїздок країною за минулий рік, загалом повторюють наведені найбільш популярні області, інформує ІФ ОДА.

З тим, що респонденти найчастіше серед областей називали Львівську, Одеську, Київ, Івано-Франківську та Закарпатську області, корелює те, які конкретні населені пункти вони називали, відвіданих за 2021 рік. Порівняно частіше це були Одеса, Київ, Львів, Буковель (4-тe місце). Івано-Франківськ і Яремче зайняли 7-ме і 9-те місця відповідно.

Під час останньої подорожі Україною у минулому році респонденти порівняно частіше відвідували Одеську, Львівську, Київ, Івано-Франківську та Закарпатську області. Трьома найбільш згадуваними населеними пунктами, які опитані відвідували під час останньої подорожі Україною, були Київ, Одеса та Львів. Це вчергове корелює з тим, що респонденти найчастіше серед областей називали Львівську, Одеську області та Київ. Прикарпатські дестинації – Яремче, Буковель, Івано-Франківськ – на четвертому місці разом із приморськими курортами Залізний Порт, Кирилівка, Затока.

Жителі західних областей та Києва дещо частіше згадують Одеську, Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області, як такі, що вони відвідали у 2021 році. Натомість на Сході та Півдні країни трохи частіше називають таким місцем столицю.

Абсолютна більшість респондентів називають метою подорожей країною – відпустку, дозвілля та відпочинок. Середня тривалість подорожей становить 3-4 дні.

Середні витрати українців на подорож у межах країни (медіанні значення) склали 6000 гривень. Найдовші поїздки (медіана – 8 днів) – подорожі в області, де є морські узбережжя (Одеська, Запорізька, Херсонська). У цих регіонах туристи витрачають найбільше грошей. Зазвичай, дещо менш тривалі подорожі, але в яких туристи витрачають порівняно більші суми, це мандрівки до Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей, тобто в області, де є Карпатські гори.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!