Прикарпаття - у ТОП-5 областей, де активно купують житло за програмою "єОселя"


Івано-Франківська область серед лідерів за кількістю виданих упродовж минулого тижня кредитів у рамках програми «єОселя»

За минулий тиждень українці отримали 177 кредитів на 303 млн грн. Найбільше кредитів видано у Київській області – 55, у місті Києві – 42, Львівській області – 10, Івано-Франківській та Одеській областях – по 8. Про це повідомило Міністерство економіки України.

Серед них кредити під 3 % отримали:

81 військовослужбовець та правоохоронець

12 педагогів

18 медиків

4 науковці

Кредити під 7 % отримали:

50 українців без власного житла

4 ВПО

8 ветеранів

З початку 2024 року за програмою було отримано 6 973 кредити на придбання житла сумою 11,9 млрд грн.

Слід зазначити, уряд оновив вимоги до житла, яке можна придбати за програмою доступної іпотеки єОселя. Відтепер програма для більшості громадян стає орієнтованою на нове або здане в експлуатацію житло не більше ніж три роки тому. Водночас,  розширили можливості для внутрішньо переміщених осіб за програмою. Вони зможуть купувати квартири або будинки віком до десяти років, тоді як раніше вік житла за єОселею для них був обмежений трьома роками. Ці та інші зміни до умов програми Уряд ухвалив на засіданні 4 жовтня 2024 року.

Оновлені правила єОселі передбачають можливість придбати житло за програмою:

- Віком до 10 років: ВПО, членам їх родин, за умови, що ті беруть іпотеку в інтересах ВПО  — у всіх регіонах; військовослужбовцям та правоохоронцям, медикам, педагогам, науковцям, ветеранам та членам сімей тощо — в Чернігівській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Херсонській областях.

- Віком до трьох років:  військовослужбовцям та правоохоронцям, медикам, педагогам, науковцям, ветеранам та членам сімей  у решті регіонів. Всі інші громадяни зможуть купувати квартири і будинки віком до трьох років на всій території країни.

Також взяти участь у програмі не зможуть ВПО, якщо вони або члени їх родини вже отримали пільгову іпотеку коштом гранту Кредитної установи для відбудови (KfW).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!