Прикордонники розповіли, яка ситуація на західному кордоні станом на 15 березня


За добу 14 березня державний кордон України з ЄС і Молдовою перетнули майже 87 тисяч осіб та понад 13 тисяч транспортних засобів. Показники свідчать, що відносно даних попередньої доби пасажиропотік дещо збільшився.

Про це йдеться на сторінці Державної прикордонної служби України. 

Минулої доби Україну залишили понад 71 тисяча осіб. Більшість із тих, хто виїхав – понад 48 тисяч людей – перетнули кордон на українсько-польській ділянці. Наразі майже на усіх напрямках відсутні накопичення пішоходів і транспортних засобів.

До України за минулу добу прибули більше 15 тисяч осіб. Майже 13 тисяч з них – українці, більшість з яких чоловіки, що готові поповнити лави оборонців країни. Пишаємося земляками! Загалом, з початку відкритої збройної агресії до України повернулися близько 260 тисяч наших співвітчизників.

Нагадуємо, що усі пункти пропуску на західному кордоні (крім ППр «Дзвінкове») працюють у цілодобовому режимі. Прикордонники та митники максимально швидко оформлюють осіб на виїзд з України і оформляють гуманітарну допомогу для українського населення та захисників України. За минулу добу на західних кордонах було оформлено понад 870 транспортних засобів з гуманітарними вантажами.

Рекомендуємо відстежувати завантаженість пунктів пропуску для перетину кордону до ЄС і Молдови на фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби-Західний Кордон. Дані оновлюються кожні дві години.

Просимо усіх громадян на кордоні дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі під час перетину кордону і не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!