Прокуратура перевірила Івано-Франківське обласне управління водних ресурсів


Прокурорська перевірка Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів щодо додержання вимог водного законодавства виявила, що спеціалісти управління неналежно контролюють проведення руслоочисних робіт.

Особливу увагу під час проведення перевірки  було приділено питанню надання дозволів на спеціальне водокористування суб’єктам господарювання та контролю за законністю і повнотою проведення руслоочисних та руслорегулюючих робіт на землях водного фонду.

Як з’ясувалось, посадові особи управління часто видають дозволи на проведення вищевказаних робіт без необхідних заяв та обґрунтувань. Також, зафіксовано більше 20 випадків, коли спеціалісти технічного нагляду не здійснювали обов’язкового щомісячного контролю за їх проведенням, внаслідок чого, підрядники взагалі не чистили русла.

За результатами перевірки, прокуратурою області внесено подання начальнику Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів з вимогою здійснювати належний контроль за виконанням руслоочисних робіт на річках Прикарпаття та притягнути до відповідальності посадовців, які допустили вищевказані порушення.