Попри "лідерство" за кількістю хворих Прикарпаття пасе задніх у вакцинуванні від Covid-19


Від початку кампанії з вакцинації від Covid-19 в Україні щеплено 9 568 осіб. Найбільше щеплень - 840 зробили у Донецькій області.

Такі дані на станом на ранок 4 березня подає МОЗ. На Прикарпатті кампанія вакцинації стартувала рівно тиждень тому - 25 лютого. Першими отримали дозу вакцини медики Надвірнянської лікарні, інформує Бліц-Інфо. 

Як того дня повідомив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук, область отримала 22 тисячі доз вакцини, тож першими вакцинують 11 тисяч прикарпатців, які у найбільшій зоні ризику 

Головний санітарний лікар Прикарпаття Руслан Савчук заявив, що першими вакцинацію пройдуть майже три тисячі медпрацівників.

"Загалом 5803 особи медпрацівників вакцинують на першій хвилі. Після медпрацівників щеплення від коронавірусу отримають 1192 працівники із закладів соціального забезпечення", - запевнив журналістів 25 лютого Савчук.

Посадовець також наголосив, що в області для цього створили 19 бригад, які будуть оперативно вакцинувати медпрацівників.

Втім, від початку кампанії пройшов тиждень, а оперативністю у вакцинуванні й не пахне. Станом на ранок 4 березня МОЗ подає інформацію, що в області щепили всього 193 медпрацівників з запланованих майже трьох тисяч. Варто зауважити, що більшість вакцинованих медиків з Івано-Франківська - 119. При тому, місто розпочало вакцинацію лише 1 березня та щодня звітує про перебіг вакцинації. Міський голова Франківська Руслан Марцінків сьогодні навіть публічно вакцинувався у прямому ефірі. Мовляв, аби показати на власному прикладі, що нічого страшного у цьому нема. Також своїми світлинами і враженнями від вакцинації в соцмережах діляться медики міських лікарень. А от про вакцинацію у обласних закладах та в районах в облдержадміністрації скромно мовчать. 

Якщо проаналізувати дані про кількість щеплень за добу від початку вакцинації на Прикарпатті, то цифри дуже сумні. Зокрема:

25 лютого в перший день вакцинації було 20 щеплень.

26 лютого - 20 щеплень

Вихідні 27-28 лютого - 0 щеплень

1 березня - 36 щеплень

2 березня - 63 щеплення​​

3 березня - 54 щеплення

Це один із найнижчих показників в Україні. До прикладу, в Тернопільській області лише за вчора вакцинували 228 людей, Рівненській - 200, Дніпропетровській - 350, Миколаївській - 120, Київській - 310 осіб.

А тим часом в області зафіксували перші в Україні випадки "британського" штаму коронавірусу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!