Прикарпатська співачка Марія Яремчук: «Дітям відомих батьків важче досягти успіху, адже від них завжди очікують більшого»


Багатьом з нас відомий вислів «Per aspera ad astra» («Крізь терни до зірок»), який означає, що людина, аби досягти вершини, має пройти важкий і часто «тернистий» шлях.

Яких «зірок» досягла та крізь які «терни» пройшла молода, але вже відома співачка, донька легендарного українського співака Назарія Яремчука – Марія Яремчук, дізнавався кореспондент "Бліц-Інфо".

– Маріє, твоя стрімка слава викликає захват. У свої 20 років ти вже чимало досягла. Ти – фіналістка телепроекту «Голос країни» та міжнародного пісенного конкурсу «Нова хвиля-2012». Розкажи, чи були якісь перешкоди на початку твоєї співочої кар’єри і як ти їх долала?

– На початках бувало по-різному, але я намагаюся запам’ятовувати лише хороше, тому вже й усіх моментів не згадаю. Зараз у мене багато роботи і я намагаюся з легкістю долати перешкоди на своєму шляху. Скажу одне, чим важчий і тернистіший шлях, тим вагоміші перемоги.

– Кажуть, що діти відомих батьків користуються родинним ім’ям, щоб досягти успіху. Що скажеш з цього приводу?

– Я не впевнена, що дітям відомих батьків легше досягати чогось у житті. Навпаки, є певний негативний момент, адже люди завжди очікують більшого і вважають, що дітям знаменитостей все дається «по блату». Та в будь-якому випадку бачимо безліч прикладів успішності молодших поколінь. Я вважаю, що у кожного – своє місце під сонцем, як у дітей, так і батьків.

– Ти родом з Західної України. Як часто буваєш в наших краях? Де відпочивала цього року?

– Я буваю тут частенько, бо концертую по Західній Україні і, крім музичної освіти, навчаюся на політолога в Чернівецькому національному університеті. А відпочиваю я, до речі, на Косівщині, недалеко від Коломиї, де минало моє дитинство. Тут я періодично «змінюю батарейки».

– Чи подобається тобі Коломия? Коли останній раз тут була і коли ще навідаєшся?

– Я люблю Коломию. В мене навіть є нерухомість тут, отож я, фактично, ваша землячка. І загалом, моє творче дитинство минуло саме в Коломиї, адже всі свої пісні я тоді записувала і зводила на студії гурту «Дзвони». Обов’язково навідаюсь до вас, щойно всі зірки стануть так, щоб нарешті мій концерт у Коломиї відбувся!

– Попри свою зайнятість, ти завжди маєш гарний вигляд. Який твій секрет краси?

– Хороший сон – це рецепт номер один для гарного вигляду.

– Ти популярна і маєш чимало знайомств, а чи зраджували тебе колись друзі чи близькі люди?

– Найголовніше – це те, що мої кровні близькі люди поруч і в доброму гуморі, а все решта поболить і перестане.

– Чи є у тебе кохана людина? І що потрібно зробити, щоб закохати в себе таку дівчину, як ти?

– Потрібно, щоб коханого мені послав Купідон, або Святий Миколай. Поки що нікого під подушкою не знаходила (сміється).

– Яке твоє хобі, крім музики та співу? Чому надаєш перевагу у вільний час?

– Я люблю фотографувати. Все впирається в музику і спів, тому що я люблю грати на фортепіано і створювати музику. Люблю мови, спілкуюся англійською, німецькою, італійською. Мені цікаво ще вивчити іврит і ще якусь екзотичну мову, де інший шрифт.

– Незабаром вийде кліп на твою нову пісню, розкажи декілька слів про це нашим читачам.

– А от про це – з великим задоволенням. Наприкінці серпня ми справді випускаємо нову пісню та кліп. Пісня «Тебе я знайду» є першою в арсеналі написаних мною пісень. Тому, власне, вона, як і я, – нелірична. Кліп, відповідно, теж.

І за темпераментом, і за креативом ми зійшлися з надзвичайним балетом «Фрідом» та Оленою Коляденко, яка, до речі, стала режисером кліпу. Тому кліп ми зняли на одному диханні і з захопленням роботою. Будемо з радістю дивувати наших прихильників.

– І останнє запитання. Маріє, які поради ти можеш дати молодим виконавцям і загалом людям, які бажають досягти своєї мети?

– Раджу знайти свою неповторність у музиці і якомога переконливіше донести її людям. Я бажаю всім вірити в себе і в Бога! Бажаю світла в очах, душах і серцях!