П'ятеро прикарпатців віддали шахраям 90 тисяч гривень, бо хотіли отримати допомогу


П'ятеро прикарпатців постраждали від невідомих аферистів за минулу добу. У всіх випадках мешканці області хотіли отримали грошові виплати. Однак натомість втратили власні заощадження – майже 90 тисячі гривень.

11 липня до правоохоронців Івано-Франківського районного відділку поліції звернулась 52 річна мешканка міста. Жінка повідомила, що її ошукали шахраї. Як з’ясували поліцейські, невідомі особи надіслали повідомлення про отримання грошової допомоги. Заявниця перейшла за посиланням, яке було в повідомленні, внесла свої персональні дані, і невдовзі з її карти було списано майже 10500 гривень.

За схожою схемою ошукали 53-річну мешканку Івано-Франківська та 48-річну жительку села Ясенів - Пільний, Коломийського району. Вони отримали в мобільному додатку повідомлення про можливість отримати грошову допомогу у розмірі 6500 гривень на заробітну чи пенсійну карту. Заявниця перейшла за посиланням, зареєструвалась, внесла банківські дані, та замість обіцяної виплати отримала спустошені рахунки. З її карток списали майже 22000 гривень та 30000 гривень.

52-річний мешканець Яблунівської ТГ знайшов повідомлення в соціальній мережі про виплати від «Є - допомоги». І теж «клюнув» на фішингове посилання. Чоловік втратив понад 20100 гривень.

А 63-річний житель Снятинської громади купився на «грошову допомогу від ООН». Увівши всі персональні та банківські дані в посиланні, втратив 7 тисяч гривень.

За всіма фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські радять усім громадянам бути обережними! Якщо ви стали жертвою шахраїв – одразу телефонуйте до поліції! 

Поліція Прикарпаття вкотре нагадує, безплатний сир лише в мишоловці та закликає не спонсорувати шахраїв!

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!