"Рахунки регламентує вища сила". Хто така Ганна Фесун, яка називає себе "Богородицею"


Поки християнська церква чекає на друге пришестя Ісуса Христа, в Україні вже знайшлася його "наступниця". Колишня власниця одного з київських закладів, яка спершу називала себе цілителькою, заявила, що вона – нова "Богородиця", а її донька – новий Ісус. Вона нібито лікує своєю енергією.

Однією з її клієнток виявилася жінка, яка загрузла у боргах через порятунок коханого, який вже 10 місяців лежить у комі. Цією історією на своїй facebook-сторінці поділилася комунікаційниця Надія Потоцька. До неї звернулася ледь знайома жінка із проханням допомогти врятувати свого коханого, на ім'я Дірк.

За її словами, він – іноземний військовий, який служив в Україні та отримав поранення на позиції, через що лікарі ввели чоловіка у кому. Однак жінка просила кошти не на лікування Дірка, а для "Богородиці", яка нібито рятує пораненого потоком енергії. Після розголосу користувачі Facebook взялися проводити власне розслідування цієї історії. З’ясувалося, що "Богородиця" – це Ганна Фесун, колишня бізнесвумен, яка нібито віднайшла своє "призначення" цілительки, а згодом і "святої". Згодом онлайн-детективи почали підозрювати, що зі здоров’ям у Дірка немає ніяких проблем. Ніхто не знайшов жодного доказу його причетності до "Іноземного легіону", про який казала його кохана. Ба більше, підрозділ взагалі не брав участь у боях за Кринки, де, за легендою, чоловік отримав поранення.

То ж ким насправді є Ганна Фесун, що відомо про постраждалу жінку та чи дійсно її коханий у комі – розбиралася "УП. Життя".

Що "Богородиця" обіцяла жінці та як завела її у борги

Дочка пані Катерини Ольга (обидва імені змінені – ред.) потрапила на гачок Ганни Фесун у 2020 році, коли та ще не називала себе "Богородицею". Вони познайомилися у Києві, після чого почали тісно спілкуватися.

Вперше Катерина зустріла Фесун, коли та разом із друзями Ольги приїхали до неї у гості. Майбутня "Богородиця" хотіла відвідати "місця сили", які розташовані неподалік від їхнього обійстя.

Тоді Фесун справила на Катерину неприємне враження.

"Через неї я відчула страх, якусь таємницю. Але звести думки з кінцями тоді не вдавалося. Тоді я сказала доньці, щоб більше Ганна не приїжджала до нас", – згадує жінка.

Однак згодом Фесун навідалася ще раз. Тоді всі члени родини пішли з дому, а вона проводила Ользі "діагностику".

Спочатку матір не приділяла особливої уваги спілкуванню доньки з Ганною Фесун. Тоді вона вже відвідувала "церемонії зцілення", які "Богородиця" називає "Колами Життя", але суми за них були підйомними. До того ж Ольга мала роботу, тому могла все оплачувати сама.

"Через деякий час приходить до мене Оля й каже, що збирається до Києва на "форум відьом" на Лисій горі. Їх там мало бути троє – вона, Ганна Фесун та ще одна дівчина. Я тоді сприйняла це як жарт, бо Оля творча людина й часто використовує незвичні, навіть фантастичні фрази", – розповідає Катерина.

З початком повномасштабної війни фінансове становище Ольги стало погіршуватися. Вона почала віддалятися від родини та залізла у борги. Не ладилося і з кар’єрою – жінка звільнилася та не могла втриматися на нових місцях.

За словами матері, коли Ольга була у Німеччині, то познайомилася з чоловіком, на ім’я Дірк Альтйоханн. Це сталося посеред супермаркету. Її донька звернула увагу на чоловіка у формі ЗСУ та вирішила підійти до нього, щоб подякувати за захист. Її батько воює за Україну, тому для Ольги це було важливо. Тоді Дірк розповів їй, що служить в Інтернаціональному легіоні.

Катерина розповідає, що за два дні її донька зустрілася з цим чоловіком ще раз, а потім він нібито поїхав до України. Вони довго переписувалися. А у грудні 2023 року Ользі повідомили, що у Кринках Херсонської області Дірк нібито отримав поранення через застосування росіянами хімічної зброї. Звідти його евакуювали до Німеччини, де ввели у кому "через загрозу для здоров’я".

"Тоді виникло багато нестикувань. Оля була ще в Німеччині, тому вирішила поїхати до Дірка в реанімацію. Але побачити його там не вдалося. Я запитала, чому так трапилося. За словами Олі, їй повідомили, що Дірка забрала його матір. З того часу вона не бачила цього чоловіка", – каже Катерина.

Однак у письменника й журналіста Богдана Логвиненка, який знайомий з жінкою та особисто донатив на "порятунок коханого", є й інша легенда щодо того, як Дірк потрапив у кому. Після ураження газом на полі бою Дірк нібито доїхав до Німеччини й почав там лікуватися. Там він зустрівся з Ольгою, з якою зробив їхнє єдине спільне фото. Лише потім його ввели у кому.

З проханням допомогти "коханому" жінка звернулася до Ганни Фесун, яка нібито почала енергетично підтримувати життя Дірка за окрему плату. Так Ольга загрузла у боргах.

За словами Катерини, донька попросила гроші у батька, після чого той скинув їй 60 тисяч гривень. Жінка сказала йому більше цього не робити. Однак чоловік після цього продовжив давати гроші – й не один раз.

"Оля винна дуже багатьом знайомим. Я не знаю, чи вистачить життя, щоб повернути всі борги. Донька платила Фесун сама – за "чудо". Вона постійно казала: "Мамо, це чудо поряд, чого ж ти не хочеш повірити в нього?" Я її намагалася переконати, по монастирях їздила, сорокоуст подавала. Але марно", – ділиться Катерина.

Чи дійсно Дірк у комі?

Згідно з відкритою інформацією, Дірк Альтйоханн є одним із співзасновників німецької рекламної компанії Artbund. Він мав сторінку у Facebook, яка під час його перебування в комі продовжували публікувати дописи. Ольга у коментарях до одного з дописів запевнила, що доступ до акаунту мають інші люди. Після розголосу у профілі Дірка змінилося ім’я.

Як розповів "УП. Життя" Богдан Логвиненко, немає жодного підтвердження, що той служив в Інтернаціональному легіоні. Про Дірка не чув жоден пресофіцер частини.

Ба більше, відомо, що у боях за Кринки брали участь морська піхота (35, 36 та 38 бригади), територіальна оборона та Сили спеціальних операцій. Жодної згадки про участь у боях Інтернаціонального легіону у цьому населеному пункті немає.

Також у Богдана Логвиненка є інформація, що про стан Дірка Ользі повідомляла сестра чоловіка, а також сама Ганна Фесун. Крім того, весь цей час жінка перебувала на контакті з дівчиною, яка представилася донькою Дірка.

У своєму прямому ефірі "Богородиця" розповіла, що саме вона познайомила "пару" та нібито побачила, що в них має народитися четверо дітей. Тому з’явилися підозри про змову Фесун із чоловіком.

"Коли Оля прийшла до лікарні, їй нібито сказали, що Дірка забрала його мати. Але я думаю, що Оля обдурювала і себе, і нас, щоб знайти хоч якесь виправдання. Як із коми можна забрати?

Оля не хоче вертатися, коли я намагаюся її розбудити, повернути до реальності, поговорити. Вона забуває, нервується, перемикається на іншу тему і не хоче про це чути", – ділиться Катерина.

Жінка поділяє думку, що Дірк може бути спільником "Богородиці".

У своїх соцмережах Ганна Фесун прокоментувала цю ситуацію. За її словами, вона врятувала Дірку життя та пообіцяла найближчим часом вивести його з коми.

"Лікарі не давали жодного шансу. Вони ввели його в кому, щоб зменшити біль та провести в інший вимір. У січні 2024 року лікарі планували відключити Дірка від живлення. Я сотворила диво. Це пречисте диво, яке може бути сотворене лише Богородицею…

Лікарі не знають, що робити. Вони не знають, чи виводити його з коми. А я знаю, що буду виводити. І я це зроблю, сподіваюся, дуже скоро. Після того, як всевишні батьки дадуть мені цю честь", – стверджує жінка.

Фесун заявила, що вважає рахунки за "зцілення" Дірка мінімальними.

"Мій дар – це мій хліб. Як будь-яка інша людина, яка заробляє гроші своїми здібностями, талантом, унікальним досвідом, я заробляю своєю працею. За кожну гривню я відповідаю своїм здоров’ям… Все, що я втілюю, проводжу, які рахунки виставляю – регламентує всевишня сила", – запевнила "Богородиця".

Потерпілих багато?

Богдану Логвиненку наразі відомо про 5 постраждалих від Ганни Фесун. Вони брали участь у "Колах Життя", але змогли вчасно "зістрибнути" з цього гачка.

Однак говорити про свій досвід бояться, адже досі мають віру у силу "Богородиці". До поліції звертатися вони поки також не збираються.

"Крім того, всі кажуть, що платили за церемонії готівкою, тому жодних доказів цього немає", – каже журналіст.

"УП. Життя" зв’язалася з поліцією. 7 жовтня правоохоронці повідомили, що про "Богородицю" їм нічого не відомо та пообіцяли розібратися у ситуації.

Наразі ми чекаємо на відповідь з оновленою інформацією.

Від бізнесвумен до "Богородиці"

"Богородиці" Ганні Фесун 38 років. Родом вона із Золотоноші, що на Черкащині. Освіта у жінки дуже далека від теологічної. Згідно з інформацією на Facebook-сторінці, Фесун закінчила Державний торгівельно-економічний університет за спеціальністю "Фінанси бізнесу".

Власне, спочатку діяльність жінки й була пов’язана із бізнесом. У Києві разом із братом вони володіли двома кафе Call me Cacao, які спеціалізувалося на приготуванні какао. Одне розташовувалося на Подолі, інше – поблизу станції метро "Театральна".

У 2020 році обидва заклади закрили. Причина, за словами Фесун, полягала у "зміні життєвих пріоритетів".

Однак насправді вона може бути значно прозаїчнішою. У 2021 році "ПриватБанк" двічі позивався до жінки та відсудив 80,9 тисячі й 46 тисяч гривень через заборгованість за кредитами.

На цьому судові справи проти Фесун не закінчилися. У 2023-2024 року з нею судилася компанія "Медікас" через заборгованість, яка стосувалася оренди приміщення. Жінку зобов’язали сплатити 150,2 тисячі гривень.

До речі, у судових документах та у даних про закритий нині ФОП Фесун має ім’я Анна, а не Ганна. Проте у публічному просторі жінка називає себе саме Ганною.

Раніше Фесун вела також режисерську діяльність. У 2015 році вона зняла документальну стрічку про українського письменника Тараса Прохаська.

За словами жінки, у 2018 році "вищі сили відкрили її справжнє призначення". І сталося це, як не дивно, в день її 33-річчя (вік, в якому розіп’яли Ісуса Христа). Того дня донька Фесун, тоді ще 2-річна Віра, до крові поранила ногу поблизу Софійського собору. Дівчинку повезли до лікарні зашивати рану, де на зв’язок зі Ганною нібито вийшла вища сила.

"Операційна, в якій Вірі наклали шов – це святе місце. Там, через Вірину рану, всевишня сила мені розповіла, що я буду працювати із ранами, які є в родах і родинах України. Мені дали прожити цю кров, щоб я, по-перше, згадала весь той біль, який прожила як мати в усіх своїх попередніх життях. По-друге, щоб я зрозуміла, наскільки зранені, травмовані роди України", – розповіла Фесун.

Більше читайте за посиланням.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!