Резніков подав до Ради заяву про відставку


Олексій Резніков, який нині обіймає посаду міністра оборони України, подав до Верховної Ради заяву про відставку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише Громадське.

«На виконання рішення президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій!» — прокоментував він.

У своїй заяві Резніков згадав опір українського народу російській агресії, початкову відмову західних партнерів надати Україні певну зброю, формування «авіаційної коаліції», історичний саміт у НАТО тощо.

Чинний міністр також нагадав, що в оборонному відомстві провели реформи у сфері закупівель, взяли на озброєння автоматизовані системи управління військами, тривають заходи із цифрової трансформації.

«За 22 місяці виконано ключові завдання, які було визначено під час призначення мене на посаду. У звʼязку з цим прошу парламент прийняти мою відставку. Хочу щиро подякувати за довіру, підтримку та можливість служити своїй країні у такий відповідальний момент», — резюмував він.

Що передувало?

Глава держави у вечірньому відеозверненні 3 вересня заявив, що вирішив провести заміну міністра оборони України. Глава держави вважає, що Олексія Резнікова має замінити Рустем Умєров.

«Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством у цілому. Зараз очолити Міністерство має Рустем Умєров», — сказав президент.

Зеленський додав, що очікує від парламенту підтримки цієї кандидатури. Ухвалити кадрове рішення Раді запропонують цього тижня.

Раніше народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк, а також низка ЗМІ повідомили, що міністр оборони Олексій Резніков може стати послом України у Великій Британії після того, як піде з посади. Водночас чинний глава Міноборони каже, що про це він «не в курсі».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!