Рибпатруль спіймав прикарпатця, який ловив червонокнижну рибу


У п'ятницю, 5 червня івано-франківські рибоохоронці, здійснюючи рибоохоронний рейд на річці Дністер, близько 12 години виявили в улові мешканця села Підвербці Тлумацького району червонокнижну рибу.

Прикарпатець здійснював лов риби на поплавцеву вудку, занесену до Червоної книги України рибу – 1 ек. вирезуба причорноморського (вагою 35 гр) та 1 екз. бистрянки російської (вагою 30 гр), що перебувала у снулому стані. Особою порушено п. 3.14 та 4.10 Правил любительського і спортивного рибальства. Державними інспекторами складено протокол по ст. 90 КУпАП (Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України). Про це повідомляє Івано-Франківський рибоохоронний патруль.

Згідно постанови КМУ від 07.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)», компенсація за один виловлений екземпляр вирезуба причорноморського становить 10 000 грн, бистрянки російської – 660 грн. Таким чином, порушником завдано збитків рибному господарству на суму 10 660 грн.

Здійснюючи рибоохоронний рейд річкою Дністер, близько 14 години рибпатрульні виявили поблизу с. Петрів Тлумацького району безгосподарські знаряддя лову – дві крошні розміром 2х2 та 2х2,5 м, вічко обох по 15 мм. Риби та інших біоресурсів у заборонених знаряддях лову виявлено не було. Складено один акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!