росія може розпочати новий наступ на Сумщині - Буданов в інтерв’ю NYT


лава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прогнозує, що російські війська розпочнуть нову атаку північніше Харкова, у Сумській області.

Про це він сказав в інтерв’ю New York Times, передає Громадське.

Буданов очікує, що атаки в Харківській області «триватимуть ще три-чотири дні», після чого очікується, що окупанти зроблять наступ у напрямку Сум.

Глава ГУР зазначив, що метою росіян на північному сході було посіяти паніку та смуту в регіоні.

«На цей час наше завдання — стабілізувати лінію, а потім почати відкидати їх через кордон», — сказав Буданов. Він додав, що наплив українських резервів зумів «частково порушити плани» росіян.

Буданов вважає, що російські атаки на північному сході мають на меті розтягнути й без того незначні резерви українських солдатів і відвернути їх від боїв деінде. Саме це й відбувається зараз, визнав глава ГУР. За його словами, Сили оборони намагаються перекинути війська з інших ділянок лінії фронту, щоб зміцнити оборону на північному сході, але знайти особовий склад було важко.

«Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає», — сказав Буданов.

Він оцінив, що українські сили зможуть укріпити лінії та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Але він очікує, що росія розпочне нову атаку на Сумщині.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!