Росіяни вбили полонену журналістку Вікторію Рощину - нардеп


Українська журналістка Вікторія Рощина з серпня 2023 року перебувала в полоні на території Росії. А сьогодні батьку журналістки Володимиру повідомили, що Вікторія померла під час перевезення до Москви.

Про це у Фейсбуці 10 жовтня розповів народний депутат, голова Комітету зі питань свободи слова Верховної ради Ярослав Юрчишин, передає "Бліц-Інфо".

"Батькові української журналістики Вікторії Рощиної Володимиру надійшло повідомлення про смерть доньки. За офіційною інформацією від російської влади, це сталося в процесі етапування з Таганрогу до Москви. Щойно спілкувався з паном Володимиром. Крім висловлення співчуття пообіцяв що зробимо все можливе щоб убивці його доньки понесли заслужену кару. Талановиту журналістку росіяни взяли заручницею в серпні 2023. А тепер убили", - написав нардеп.

Пізніше Ярослав Юрчишин видалив свій допис, пояснивши, що Україна зараз намагається підтвердити цю інформацію офіційно. 

Вікторії Рощиній 6 жовтня виповнилось 28 років. 

Нагадаємо, журналістка-фрилансерка Вікторія Рощина зникла на окупованій росіянами території України в серпні 2023 року. Тривалий час росія не визнавала, що журналістка перебуває у полоні. Лише навесні 2024 батько отримав листа у відповідь на свій запит від міністерства оборони Росії. 

Раніше, в березні 2022 року, Рощину захоплювали російські окупанти і десять  днів утримували в полоні у Бердянську. Тоді вона готувала матеріал для hromadske та намагалася дістатися з Запоріжжя до Маріуполя. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!