Рожнятівський парк імені Івана Франка хочуть оживити


З об’єднанням Рожнятівська громада почала діяти в нових умовах господарювання. З’явилися нові повноваження і відповідальність, та залишилися старі проблеми.

Однією з таких проблем, яка не вирішувалася десятиліттями, є стан Рожнятівського парку ім.. Івана Франка, розташованого на вулиці Вітовського. Величезна територія парку потребує постійного догляду, а мешканці рідко його відвідують через низьку привабливість та захаращеність, йдеться на сайті Рожнятівської селищної ради.

Селищною радою ініційовано розробку проєкту благоустрою спеціалізованою проєктною організацією. Планується оживити цю територію, в тому числі й за рахунок розташування тут літніх майданчиків та елементів благоустрою, МАФів (пунктів з продажу фаст-фудів, морозива тощо), дитячих майданчиків. Парк має стати територією громадської активності та відпочинку, яка  приваблюватиме відвідувачів не тільки з Рожнятова, а й довколишніх сіл. (Довідково: МАФ відповідно до Постанови КМУ  від 30.03.1994р. N198  – це невелика (площею до 30 кв.  метрів) споруда торговельно-побутового призначення, яка виготовляється з полегшених конструкцій і встановлюється тимчасово без  спорудження  фундаменту).

Проєктною організацію розробляється концепція благоустрою парку в смт. Рожнятів. Процедура втілення проєкту в життя передбачає насамперед проведення жвавого й конструктивного громадського обговорення та досягнення із громадою спільного бачення майбутнього парку.

Тому різного роду інформація, що поширюється в соціальних мережах, в тому числі щоб знівелювати добрі наміри або просто створити «хайп», не відповідає дійсності. (Довідково: хайп – це (з англ. hype — «ажіотаж») агресивна і нав’язлива реклама, метою якої є формування вподобань споживача).

У селищній раді сподіваються, що громадськість Рожнятова візьме активну участь в обговоренні концепції облаштування парку.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!