Рубін - покинута Богом і людьми застава прикордонників у Карпатах


Рубін- закинута прикордонна застава в урочищі Чемірний ще з 2001 року пустує! Місце засекречене до сих пір, і ніде не позначене на картах. Шукати його треба поміж селами Перкалаба та Буркут.

Покинута локація і водночас прикордонна застава може бути тільки в Україні. Моторошна локація під самим кордоном з Румунією! А колись тут вирувало життя, працювало в штабі 30 людей, з них двоє офіцерів, завполіт, фельдшер, начальник застави! Кордон між Україною та Румунією тягнеться по хребту, який поруч, до нього всього декілька кілометрів! Кордон колись ділився на дві частини, лівий та правий, довжиною 27 та 24 кілометри, йдеться у відео проєкту Гуцулендія.

"На жаль, вандали вже багато всього знищили тут, проте центральна будівля ще ціла і навіть не протікає! Чому держава забуває про такі місця? Тут міг би бути санаторій або ж якийсь оздоровчий чи науковий центр. Багато гаражів, казарми та все встелено асфальтом ніби на острові серед диких Карпатський лісів, де бере свій початок чарівна річка Чорний Черемош. Добирались ми до цієї застави цілий день! Якщо пояснювати простіше, де знайти це місце, то між двома закинутими поселеннями Перкалабою та Буркутом", - кажуть ведучі проєкту.

Світла в заставі не було, все працювало на дизелі. За розповідями людей, які там працювали, відомо, що там були проблеми з пальним, тому включали електрику тільки на 4 години кожного дня. Окрім цієї застави, є ще декілька закинутих прикордонних застав в Карпатах. Зокрема, біля Паміру була така застава, і за Буркутом, яка називалась «Аргунь».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!