На Прикарпатті СБУ викрила факт незаконного заволодіння коштами


На Івано-Франківщині Служба безпеки України у межах контррозвідувального захисту об’єктів критичної інфраструктури у сфері екологічної та техногенної безпеки викрила механізм заволодіння бюджетними коштами під час проведення природоохоронних заходів на території Галицького району.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що кілька підприємців уклали угоди з місцевою владою одного з населених пунктів району на проведення робіт із захисту території від підтоплення. Кошти за проведення робіт підприємцям було перераховано у повному обсязі. Перевірка встановила, що необхідні роботи комерсантами фактично не проводилися. Відповідний фахівець, залучений замовником для здійснення технічного нагляду та контролю за якістю і обсягами робіт, не висунув підрядникам вимог виконати всі передбачені роботи. 

Досудове розслідування задокументувало, що через оборудку підприємці, які діяли у змові з службовцями органу місцевого самоврядування, заволоділи коштами у сумі майже 580 тисяч гривень зі спеціального фонду охорони природнього навколишнього середовища. 

Наразі службовцю, двом підприємцям та фахівцю, відповідальному за технічний нагляд, оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підробленні) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про застосування міри запобіжного заходу.   

У межах відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин оборудки та притягнення до відповідальності інших осіб, що причетні до незаконних дій.

Заходи із викриття протиправної діяльності фігурантів справи проводились Управлінням СБ України в Івано-Франківській області спільно з ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!