Секретар Коломийської міськради порівняв депутатку з відьмою (ВІДЕО)


Секретар Коломийської міської ради Андрій Куничак образив депутатку Галину Белю.

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на  “Гендер в деталях”.

Інцидент стався на сесії міськради, коли планували розглянути питання про дострокове припинення повноважень секретаря. 

Під час виступу з трибуни Куничак звернувся до депутатки зі словами: “Будь ласка, не дивіться на мене так!” На її запитання: “Як?” – він відповів: “Як відьма!”

 

Після почутого зал почав аплодувати. Згодом, пише видання, у фейсбуці почали поширювати відео, які принижують Галину Белю та висміюють цю ситуацію з погрозами “спалити відьму”.

Своєю чергою Галина Беля зареєструвала 14 листопада петицію про дострокове припинення повноважень секретаря Коломийської міської ради Андрія Куничака.

У петиції вона зазначила, що поведінка Куничака “підриває довіру до депутатського корпусу та посадових осіб Коломийської міської ради, сприяє толеруванню сексизму, заохочує залякування та дискримінацію жінок, що деструктивно впливає на роботу депутатського корпусу та діяльність виконавчих органів міської ради”. Вона вказала, що Куничак на черговому засіданні Коломийської міськради “привселюдно та цинічно принизив честь та гідність своєї колеги-депутатки”.

У такий спосіб, вважає Беля, Куничак порушує Присягу посадової особи місцевого самоврядування (стаття 11 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”) та Кодекс етики депутата Коломийської міської ради.

Вона вимагає скликати сесію Коломийської міської ради для розгляду цієї електронної петиції та просить достроково припинити повноваження Куничака.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!