Сили РФ досягли значного тактичного прогресу на Покровському напрямку - ISW


Російські війська досягли значного тактичного прогресуна Покровському напрямку на тлі повідомлень про те, що українські війська відступили з окремих районів на південний схід від Покровська.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Радіо Свобода.

Геолокаційні кадри, опубліковані 27 серпня, підтверджують, що російські війська просунулися понад два кілометри від своєї останньої підтвердженої позиції в північно-західну Новогродівку (на південний схід від Покровська) вздовж вулиці Дубініна, що свідчить про те, що російські сили додатково утримують позиції в центральній частині міста.

Також геолокаційні кадри, опубліковані 27 серпня, показують, що російські війська незначно просунулися в південно-східну Гродівку (на схід від Покровська та на північний схід від Новогродівки) і захопили Калинове (на південний схід від Покровська та на південний схід від Новогродівки).

Аналітики пишуть, що останні темпи просування були відносно швидкими, і російські сили просунулися через більшу частину Новогродівки за лічені дні.

«Схоже, що російські війська віддають перевагу просуванню вздовж залізничної колії в Новогродівці в напрямку Покровська, а не ведення боїв по всій міській території населеного пункту. Порівняно швидке просування росіян до Новогродівки за останні 24 години, ймовірно, частково спричинене явним відступом українських військ з Новогродівки», – йдеться у звіті.

Раніше ISW оцінювало, що російським військам знадобиться більше часу, щоб захопити Новогродівку, але ця оцінка виявилася невірною та базувалася на тому, що українські сили зберігають позиційну оборону в межах урбанізованих районів Новогродівки, що, здається, наразі не так.

Урбанізовані території без достатніх сил оборони не є невід'ємною перешкодою на полі бою, і українське командування, ймовірно, вважало, що оборона Новогродівки не варта потенційних втрат, вважають аналітики.

У ISW зауважують, що Новогродівка окремо не є оперативно значущим містом — її потенційне захоплення теоретично відкриє шлях до Покровська (визначеного оперативного об’єкта Росії на цій ділянці фронту), але Покровськ є більшим, більш укріпленим і, зрештою, важливішим за Новогродівку через його центральне положення як ключового логістичного вузла в західній частині Донецької області, і українські війська навряд чи відступлять з Покровська, не захистивши місто.

Тому наступаючі російські війська навряд чи зможуть підтримувати поточний темп успіхів нескінченно довго, особливо якщо вони почнуть штурмувати сам Покровськ, додають в Інституті вивчення війни.

Аналітики припускають, що постійне та повне визначення Росією пріоритету на Покровському напрямку, ймовірно, вплине на загальну бойову спроможність Росії в Україні після будь-якого Покровського сценарію, особливо враховуючи те, що Кремль намагається збалансувати досягнення в Покровську з захистом від українського вторгнення в Курську область.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!