Ситуація у лікарнях критична: Франківськ просить в області віддати ще один поверх кардіоцентру


У лікарнях Івано-Франківська перебуває 718 осіб з пневмонією, підозрою або підтвердженим коронавірусом.

Про це йшлось сьогодні під час оперативної наради, інформує Бліц-Інфо.

За словами начальниці управління охорони здоров'я Марії Бойко, ситуація у лікарнях міста є критичною. За останній тиждень у Франківську померло 28 хворих.

"У нас розгорнуто всі ліжкомісця, це в межах 1000 ліжок. Ліжка зайняли практично 75% пацієнтів, у яких пневмонія, підозра або підтверджений коронавірус. У двох лікарнях на кисні щоденно перебуває не менше 230-250 пацієнтів. Якщо порівнювати, то за січень у громаді мали всього 1350 випадків коронавірусу, за лютий - 3 тисячі, а за дев’ять днів березня - 1112 випадків коронавірусу.  Це показує, якою складною сьогодні є ситуація у лікарнях",- пояснила Бойко.

У свою чергу, міський голова Руслан Марцінків повідомив, що звернеться до області, щоб віддали ще один поверх кардіоцентру для розміщення пацієнтів, адже у місті зафіксували найбільшу захворюваність і смертність за весь час пандемії.

"Наповненість медичних закладів – понаднормова. Минулого тижня ми знайшли можливість відкрити додаткові місця, але наразі практично всі можливості міста ми вже вичерпали. Лише обласна державна адміністрація ще може обладнати в місті додаткові місця, щоб рятувати людей. Тож будемо просити область відкрити ще один поверх кардіоцентру для лікування хворих на "ковід"",- додав мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!