Скільки коштували квартири для сімей загиблих в АТО прикарпатців


Сім'ям загиблих учасників антитерористичної операції наприкінці минуло року вручили ордери та технічні паспорти на квартири.

Про це у розмові з кореспондентом "Бліц-Інфо" розповіла начальник відділ обліку та розподілу житла Тетяна Курилів.

Як відомо, Івано-Франківський виконком за державні кошти мав закупити вісім квартир для сімей загиблих в АТО військовослужбовців. На це з бюджету було виділено майже три мільйони гривень. Як виявилося, житлова площа деяких квартир трохи більше 12 квадратних метрів.

Тож кореспондент "Бліц-Інфо" вирішив поцікавитися у Тетяни Курилів загальною вартістю квартир та їхньою загальною площею. У відповіді на запит відділ обліку та розподілу житла повідомив, що для сімей загиблих виділили шість однокімнатних і три двокімнатні квартири. Всі вони закуплені за кошти з державного бюджету. 

Як зазначається у документі, виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради було прийняте рішення, згідно якого у Івано-Франківську було придбано три квартири для сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичних операціях.

Зокрема, одну однокімнатну квартиру загальною площею 48,0 квадратних метрів та житловою площею 14,8 квадратних метрів для сім'ї загиблого, яка складається із двох осіб. Вартість квадратного метру становила 5397 гривень, а загальна вартість квартири 259 056 гривень.

А також, двокімнатна квартира загальною площею 73,2 квадратних метрів та житловою площею 36.6 квадратних метрів для сім'ї загиблого, яка складається із трьох чоловік. Вартість метру квадратного становила 5393 гривень, загальною вартістю близько 395 тисяч гривень.

Ще одна двокімнатна квартира загальною площею 72,2 квадратних метрів та житловою площею 36.7 квадратних метрів для сім'ї загиблого, яка складається із трьох осіб. Зокрема вартість метру квадратного становила 5467 гривень, а загальна вартість квартири - близько 395 тисяч гривень.

Зауважимо, що загальна вартість двокімнатних квартир однакова, хоча вартість метру квадратного та розміри квартир мають незначну різницю.

Також вказаним рішенням передано для розподілу виконавчого комітету Крихівецької сільської ради 5 однокімнатних квартир. А саме, три однокімнатні квартири житловою площею 12,5 та 12,4 квадратних метрів для сімей із двох осіб. Та дві однокімнатні квартири житловою площею у 12,5 та 12,2 квадратних матерям загиблих учасників АТО. Зауважимо, що вартість метру квадратного всіх п’яти квартир однакова.

Тож однокімнатну квартиру загальною площею 41,7 квадратних метрів та житловою площею 12,5, отримала сім'я загиблого, яка складається із двох осіб. Загальна вартість квартири становила 257 205,60 гривень.

Однокімнатну квартиру загальною площею 41,5 квадратних метрів та житловою площею 12,5, вартістю 255 972 гривні придбали для сім'ї загиблого, яка складається із двох осіб.

Однокімнатну квартиру загальною площею 41,4 квадратних метрів та житловою площею 12,4 придбали для сім'ї загиблого, яка складається із двох осіб. Її вартість понад 255 тисяч гривень.

А також купили однокімнатну квартиру загальною площею 41,1 квадратних метрів та житловою площею 12,5, для матері загиблого. Вартість - 253 505 гривень.

Останню, однокімнатну квартиру з найменшою житловою 12,2 квадратних метри із загальною площею 41,1 придбали для матері загиблого за 253 504, 80 гривень.

Тож в загальному на це житло витратили трохи більше 2 млн 324 тис гривень із наданих урядом 2 млн 866 тисяч

Як повідомила раніше заступник директора департаменту соціальної політики ОДА Ярослава Ульванська, до залишку коштів районні адміністрації доклали гроші та купили ще дві квартири для родин загиблих. Адже ці кошти потрібно було використати до кінця року, в іншому разі вони б повернулись до Києва.