"Слуга" з Прикарпаття готовий поручитися за звинуваченого у розтраті 62 млн заммінстра


Вищий антикорупційний суд 31 серпня обрав першому заступнику глави Міністерства аграрної політики Тарасу Висоцькому, якого підозрюють в розтраті понад 62 мільйонів гривень під час закупівлі продуктів, запобіжний захід у вигляді застави в 805 тисяч гривень.

На початку засідання адвокат Максим Комарницький долучив заяви громадян, що готові взяти на поруки Висоцького. Це нардепи від "Слуга народу" Володимир Тимофійчук та Ігор Марчук, пише Суспільне.

Як зазначає Суспільне, 24 серпня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оголосили підозри першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому та ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Їх підозрюють у розтраті понад 62 млн гривень під час закупівлі продуктів. Йдеться про два епізоди.

У першому випадку слідчі вказують про закупівлі продуктів коштом "Укрзалізниці" для населення восьми областей і міста Києва. Вони нібито проводилися за цінами, що були у 2-3 рази вище ринкових. При цьому закупівлі робилися у польської фірми, але проводили їх через посередника. Внаслідок реалізації схеми з березня по серпень 2022 року "УЗ" зазнала збитків на 28,8 млн гривень. За версією слідства, схему організував перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

У другому епізоді йдеться про закупівлі продуктів у іноземного виробника з Туреччини у той же період. Слідство вказує, що закупівлі проводилися за участю Висоцького. Завдяки залученню до схеми підконтрольних фірм, ціни завищували. При цьому правоохоронці стверджують, що до реалізації оборудки був залучений також ексзаступник Міністра економіки. У цьому випадку "Укрзалізниці" було заподіяно збитків на 33,7 млн гривень.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!