Смертельний вибух у Карпатах: Прикарпатка з лікарні розповіла подробиці інциденту


Медовий місяць пари закінчився трагедією, коли через багаття у Карпатах. Припускають, здетонували снаряди часів бомби часів Першої світової війни.

Вибух стався, коли молодята та їхні гості сиділи навколо багаття, розповідали історії і пили чай. У результаті 31-річна наречена українка потрапила до лікарні, ще двоє гостей загинули. Інші отримали серйозні травми.

Про це ТСН повідомили у Metro, Daily Mail.

Відомо, 43-річний Норберт Варга відпочивав із дружиною 31-річною Лідією Макарчук, яка родом з Прикарпаття, та членами її родини сидячи біля багаття на лісовій галявині у Карпатах біля Говерли в долині "Під Берди" поблизу села Вороненко в Івано-Франківській області. Як зазначається, наречена перед вибухом саме розповідала своїм друзям, як чоловік завоював її серце, зробивши їй комплімент за взуття в церкві ще в 2019 році.

Наречений же, радіооператор і фотограф, пішов до свого намету близько 21:00, щоб забрати свою камеру, аби сфотографувати зоряне небо. 

"Поки я збирав обладнання, звук вибуху та крики порушили тишу. Я біг до багаття якомога швидше, вигукуючи ім'я Лідії", - каже Норбер.

Вважається, що вибух спровокувало багаття, яке розпалили туристи. У результаті вибуху наречена потрапила до лікарні з осколковими пораненнями, тоді як її молодший брат та інший друг загинули.

Лідія (праворуч) біля багаття зі своїми друзями за хвилини до трагедії.

Норберт та ще троє чоловіків, які не постраждали, робили все можливе, щоб допомогти пораненим. Але їхні зусилля, на жаль, були марними.

Видання Metro пише, що поранених нібито госпіталізували до лікарні лише через 7 годин після вибуху. Українка отримала осколкові травми лівого ока та обличчя, а також численні рани на тілі.

Інші жінки отримали аналогічні травми. Одній подрузі була потрібна шестигодинна операція для стабілізації її стану.

Лідія вже у лікарні розповіла, що також втратила батька за тиждень до весілля, і нині дуже шкодує, що не встигла сказати братові, як сильно любить його.

Описуючи момент вибуху, вона сказала: "За одну секунду я відчула, ніби хтось узяв камінь і кинув мені в обличчя, особливо в ніс, потім у моїх вухах свиснула тиша, де я чула тільки себе. Мої очі були пошкоджені, і я не могла їх добре відкрити. Я не бачила усієї картини, і я рада цьому, тому що це захистило моє психічне здоров'я".

Пані Макарчук все ще перебуває у лікарні, зараз вона знову гуляє, але вважає, що наступного місяця вона зможе поїхати до Угорщини на додаткове лікування очей, після чого вона повернеться до Британії. Тепер за медичне обслуговування вона мусить оплатити чималі рахунки, оскільки не взяла достатньої страховки для покриття поїздки.

Варто зазначити, британська родина збирала гроші за використання GoFundMe. Загалом на лікування прикарпатки пожертвували 27 872 фунтів стерлінгів (1 009 065 гривень), пише Бліц-Інфо.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!