Снятинська міськрада готова платити зарплату листоношам, але Укрпошта проти


Акціонерного товариства "Укрпошта" вирішило звільнити листонош у Снятинські громаді, а натомість використовувати пересувні мобільні відділення.

Щодня до Снятинської громади надходять численні звернення від мешканців старостинських округів, котрі дуже стурбовані скороченням та відсутністю поштарів. Адже листоноші розносять пошту, пенсії та кореспонденцію переважно незахищеним верствам населення. Саме з їхньою допомогою одинокі та перестарілі люди у селі оплачують комунальні платежі.

Своєю чергою, Снятинська міська рада кілька разів зверталася до генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського та керівництва обласної філії даного акціонерного товариства щодо відновлення в сільських населених пунктах роботи поштових відділень.

Щобільше, Снятинська міська рада готова була з власного бюджету оплачувати заробітну плату листоношам громади. Проте, як повідомило АТ "Укрпошта", фінансування чи співфінансування акціонерного товариства міською радою заборонено законодавством.

Варто зауважити, що Снятинська громада - не єдина в області, у якої виникла така ситуація. Тож наразі, дане питання знаходиться на контролі Івано-Франківської ОВА. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!