"Стас" з Прикарпаття вивозить поранених з-під обстрілів, а його останній виїзд - до пологового


Роман "Стас" з Івано-Франківської області служить ДПСУ. Військовий вивозить поранених побратимів з-під обстрілів. А останній виїзд він зробив у пологовий будинок, де його дружина народила сина.

Історію бійця розповіли у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

До повномасштабного вторгнення Роман займався міжнародними вантажними перевезеннями. Йому подобалася його робота та подорожі Європою, а вдома на чоловіка чекали дружина і син.

Роман долучився до лав захисників України у червні 2022 року. Його мобілізували до Чопського прикордонного загону. У складі зведеного підрозділу він обороняв Курахове, Авдіївку, Вугледар. «Стас» виконував обов’язки водія прикордонної застави та виходив разом з побратимами на позиції.

Роман разом з побратимами захищав країну також на Донецькому напрямку. Підрозділ «Стаса» обороняв Андріївку, Кліщіївку та Курдюмівку, у складі штурмової бригади брав участь у численних штурмах. Завданням Романа як водія були доставка на позиції бійців, провіанту та боєприпасів, а також евакуація поранених. Нерідко доводилося кермувати під ворожими мінометними обстрілами.

 

Найважчим, за словами прикордонника, було на Вовчанському напрямку. «Стас» пригадує, що ворожих дронів було, як пташок у небі. Вони літали цілодобово, оснащені тепловізійними камерами. У такій обстановці доводилося здійснювати виїзди та евакуації. Роман робив усе можливе, щоб евакуація не займала довше, ніж пів години. Це значно збільшувало шанси бійців вижити. Діяти потрібно було дуже швидко і водночас обережно. Часто ворог гатив по них дронами.

Найважче, каже прикордонник, було евакуйовувати загиблих та дізнаватися про смерть побратимів, які ставали за той час майже родиною. Усі евакуації, які здійснював Роман, були успішними. Спокійну впевненість, мужність та стійкість духу прикордонника високо цінували керівництво підрозділу та побратими. «Стаса» двічі нагороджено відомчими відзнаками.

Після повернення з останнього виїзду найкращий подарунок прикордонникові підготувала його дружина. Вона якраз встигла його зустріти вдома, а наступного дня Роман відвіз її до пологового будинку. За декілька днів вона народила другого синочка.

Після перемоги «Стас» планує повернутися до попередньої роботи та мріє про автомобільну подорож до Іспанії.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!