Суд оштрафував за самопреміювання директора "первинки" у Ланчині


Надвірнянський районний суд покарав штрафом директора КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги Ланчинської селищної ради, який виписував собі премії.

За правопорушення, які пов'язані з корупцією, медик має сплатити 3 400 гривень штрафу. А також судовий збір. Про це йдеться у постанові суду від 21 серпня.

Як йдеться у документі, директор "первинки" виписував собі премії. Втім, про це він не повідомляв Ланчинську селищну раду. Адже його преміювання, як головного лікаря, здійснює саме вона.

Зокрема, 6 червня 2023 року встановив собі особисто премію в розмірі 2000 гривень до дня медичного працівника; 23 червня 2023 року встановив собі особисто премію в розмірі 2400 гривень; 18 грудня 2023 року встановив собі особисто премію в розмірі 1500 гривень; 24 червня 2024 року встановив собі особисто премію в розмірі 5400 гривень. 

У суді він вину свою не визнав. Заявив, що не погоджується з тим, що премії він встановив собі сам. Адже для преміювання працівників "первинки" створюється відповідна комісія. Вважає себе лише підписантом наказів про преміювання. Самостійно собі премій не встановлював, а тому вважає, що у його діях нема конфлікт інтересів.

Також він зазначив, що не мав достатнього досвіду керівної посади, а на час його призначення були відсутні відповідні роз'яснення про конфлікт інтересів. За час роботи він має багато грамот і подяк. Тому просить звільнити його від адміністративної відповідальності за малозначністю вчиненого правопорушення.

Тож суд, розглянувши усі матеріали справи, постановив наступне:

Визнати медика винуватим у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 172-7, ч. 2 ст. 172-7 КУпАП. На підставі ч. 2 ст. 36 КУпАП накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у 3 400 гривень. Також він має сплатити й 605 гривень судового збору.

Постанова ще може бути оскаржена.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!