Суд призначив домашній арешт підлітку, який нападав на перехожих у Франківську


У понеділок, 4 березня, 2024 року, в Івано-Франківському міському суді провели розгляд клопотання прокуратури, про застосування запобіжного заходу, щодо учня одного із ліцеїв міста Івано-Франківська, який разом з товаришами нападав на перехожих.

Як повідомляє пресслужба суду, у судовому засіданні розглядалося клопотання про визначення неповнолітньому мешканцеві міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, яке надійшло до ІФМСІФО від сторони обвинувачення.

"Розглянувши надані докази, заслухавши покази та доводи сторін та вивчивши матеріали справи, судом було вирішено задовільнити клопотання сторони слідства. Суд задоволив клопотання сторони обвинувачення про застосування щодо неповнолітнього затриманого 2007 року народження міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із цілодобовим носінням електронного засобу контролю",- йдеться у повідомленні.

Окрім того, на підозрюваного суд поклав такі обов’язки:

1. прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді або суду за кожною вимогою;

2. повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи місця навчання;

3. утримуватися від спілкування з усіма свідками та потерпілими в даному кримінальному провадженні;

4. здати до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну;

5. носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, правопорушники завдавали удари випадковим перехожим, зокрема й літнім людям, та застосовували балончик сльозогінної дії. Свої дії фіксували на мобільні телефони.

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!