Трьома національними парками Прикарпаття можна буде подорожувати віртуально


Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки Google Україна оцифровують українські національні парки.

В рамках спільного проєкту буде створено колекцію цифрових панорам національних природних парків України. Про це повідомили на Facebook-сторінці Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, пише Бліц-Інфо.

Відтепер кожен може здійснити віртуальні подорожі унікальними природними куточками України та в деталях розглянути неповторну природу нашої країни.

«Ідеєю проєкту є промоція унікального природного надбання ― національних парків України. Завдяки якісним оцифровкам нацпарків компанією Google Україна, мільйони користувачів Google Карт зможуть переглядати локації та будувати маршрути для своїх майбутніх подорожей. Також проєкт має на меті стимулювання віртуального туризму для маломобільних верств населення», - зазначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Наразі користувачі Інтернету можуть "прогулятися" у шести заповідних об'єктах. Втім, до кінця року заплановано оцифрувати ще десять НПП, три з яких розташовані в Івано-Франківській області - "Верховинський", "Гуцульщина" та "Карпатський".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!