Це підстава. Жителі Олешанської ОТГ вийшли на захист голови, який "погорів" на хабарі


Жителі Олешанської ОТГ, що на Прикарпатті, вийшли підтримати свого голову, якого підозрюють в отриманні хабаря. Біля Тлумацької райдержадміністрації зібралося більше сотні людей.

Вони вимагають справедливо розслідувати справу щодо голови Олешанської ОТГ Богдана Двояка. Обласна прокуратура підозрює його в отриманні 500 доларів хабаря, пише Бліц-Інфо з посиланням на Суспільне.

Читайте також: На Прикарпатті голова ОТГ вимагав хабар за виділення землі

Жителі Олешанської громади, які прийшли на акцію, вважають цю справу сфальсифікованою. У цьому звинувачують голову Тлумацької РДА Сергія Гаєвського.

"Це підстава". Жителі Олешанської ОТГ вийшли на мітинг підтримати голову громади

Завідувачка клубу села Одаї Галина Гнатюк впевнена, що Богдана Двояка "підставили".

"Сьогодні ми зібралися на підтримку нашого новообраного голови ОТГ Богдана Двояка. Ми впевнені, що це підстава, щоб усунути нашого керівника з посади. Багато кому не подобається, як він працює. Ми вимагаємо, щоб його виправдали, бо це підстава така. І це кожен з нас повторить одноголосно", - каже жінка.

Підтримує позицію протестувальників і голова Тлумацької районної ради Василь Двояк.

"Мені дуже неприємно, що на Тлумаччині діються такі речі. За весь період, я тут працюю з 1991-го року, в мене тут такий перший прецедент. Я вважаю, що Богдан зробив дуже багато. Мені серце розривається, що сьогодні була така брудна виборча кампанія. Я сьогодні не буду оцінювати дії голови адміністрації, але те, що творилося на території району під час виборчої кампанії, - це сором і ганьба", - зауважує Василь Двояк.

Люди написали звернення до президента України, прем'єр-міністра, голови Верховної Ради та голови Івано-Франківської облдержадміністрації.

"Це підстава". Жителі Олешанської ОТГ вийшли на мітинг підтримати голову громади

До протестувальників вийшов заступник голови Тлумацької райдержадміністрації Роман Мигаль. Він повідомив, що голова РДА відсьогодні перебуває у відпустці. Також він не розуміє, чому звинувачення в корупції Богдана Двояка люди вважають політичним переслідуванням.

"Зі сторони райдержадміністрації ми не можемо зрозуміти, яке переслідування? Нам відомо, що це не є першочергове давання хабаря. Людину "вели" вже довший період часу. Задокументовано значно більше фактів отримання неправомірної вигоди, і тому покладати все на політичне переслідування, вважаю, взагалі неаргументованим", - каже Роман Мигаль.

На його думку, на мітинг звезли людей, близьких до оточення голови Олешанської ОТГ Богдана Двояка.

"Я виходив до людей, не почув жодної вимоги, тільки крик: "Гаєвському - ганьба. Який стосунок Гаєвський взагалі має до правоохоронних органів? Не можемо зрозуміти в цьому випадку. Щоб поставити крапку у цьому питанні, потрібно звернутися до Національної поліції, щоб вона надала інформацію по даному факту", - додає Роман Мигаль.

Акція тривала близько години.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!