Туристичне Прикарпаття рекламують для гостей з ОАЕ та Катару


На Прикарпатті наступного року очікують туристів з Об’єднаних Арабських Еміратів та Катару. У цих країнах займаються промоцією туристичних «родзинок» регіону.

Про це в Івано-Франківську під час конференції «Туристична ревіталізація: фокус на громади» повідомив голова Туристичної ради Івано-Франківської області Андрій Матійчик, передає Укрінформ.

«Ми змогли адаптувати наш туристичний продукт до потреб туристів з Саудівської Аравії. Вони їдуть додому щасливими і рекомендують Прикарпаття як ту дестинацію, до якої будуть повертатися. Та структура, яка займається промоцією України за кордоном, працює над тим, щоб до нас їхали з Об’єднаних Арабських Еміратів та Катару. Туристи з цих країн гостюватимуть у нас наступного року», – сказав Матійчик.

За словами начальника відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталія Передерка, те, що в область цього року приїхали туристи з Саудівської Аравії, – це стимул і поштовх, щоб задуматися, що маркетинг, пов'язаний з іноземцями, необхідно підсилити.

«Йдеться про створення промоцій іноземними мовами, проведення тих же ознайомчих турів для іноземних туроператорів, ЗМІ, блогерів», – вважає начальник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

На його переконання, в області потрібно покращити дорожню інфраструктуру та підтримати великі інформаційні проєкти громад, в результаті яких будуть створені атракції-магніти, які розширюватимуть туристичну пропозицію та збільшуватимуть тривалість перебування гостей в регіоні.

«Наша область щодо туристичного розвитку та розміщення туристичних ресурсів неоднорідна. Як правило, більшість туристів у нас їдуть у гірські райони – Верховинський, Косівський, «Буковель», Яремчанщина. Наша мета – вирівнювати туристичний розвиток територій. Сьогодні наш акцент – це Дністровський каньйон, Бойківщина, Покуття, Галич. Ми працюємо з громадами, щоб збільшити відвідуваність цих територій», – зазначив Передерко.

На його переконання, в області варто також посилити розвиток ділового та гастрономічного туризму.

Відомо, що Прикарпаття щороку відвідують близько 2 млн туристів. Вперше цього літа в області відпочивали багато гостей з Саудівської Аравії.

За 8 місяців в Івано-Франківській області зібрали майже 7 млн грн туристичного збору (найбільший показник за всі роки). Серед лідерів – ТК «Буковель».



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!