У Болехівській громаді планують створити туристичний екомаршрут «Сукільські водоспади»


Болехівська територіальна громада, яка входить до Асоціації ОТГ Прикарпаття Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття, стала однією з переможців 1 етапу проєкту HALLI 2.0. від ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС».

Загалом було подано 228 заявок, з яких технічний відбір пройшли 223 заявки. Конкурсна комісія відібрала для подальшої участі 60 команд, які відповідають вимогам проєкту HALLI 2.0. Головним критерієм була наявність ідеї, що дійсно здатна змінити життя громади і має потенціал до сталості, повідомляє Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття.

Ініціативною групою від Болехівської територіальної громади було подано проєкт «Створення екологічного туристичного маршруту «Сукільські водоспади.

«Сукільські водоспади зачаровують своєю могутністю і величчю. Вони малорозкручені, хоч і знаходяться недалеко від відомого туристам водоспаду в с. Кам’янка Львівської області», – відмічають у Болехівській громаді.

В межах проєкту планують провести ознакування маршруту, розробити схеми та мапи маршруту, облаштувати підходи до водоспадів, створити оглядовий майданчик та популяризувати цей новостворений маршрут.

“Ми вважаємо, що екологічний маршрут збільшить потік туристів, які будуть прагнути побачити цю неповторну красу. Просимо долучатися до обговорення проєкту, подавати своє бачення такої ідеї. Будемо раді врахувати ваші побажання та потреби. Сподіваємось, що спільними зусиллями ми пройдемо шлях від ідеї до перемоги!”, – зазначають у Болехівській громаді.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!