У бою під Бахмутом загинув Герой України "Да Вінчі"


На фронті загинув доброволець ДУК "Правий сектор" Герой України, родом з Прикарпаття, Дмитро Коцюбайло, відомий за позивним "Да Вінчі".

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram.

"Сьогодні в бою загинув «Да Вінчі», герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну. Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України.

Уже понад девʼять років українські герої в жорстоких боях за державу виборюють майбутнє для України. Спокій і відносна безпека в тилових містах – це їхній подвиг. Наша впевненість у перемозі України – це їхня стійкість і сила. Україна завжди памʼятатиме своїх героїв. Наша памʼять про них не згине. Згине цей ворог, що прийшов в Україну",- написав Зеленський.

Нагадаємо, 1 грудня 2021 року президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» командиру 1-ї окремої штурмової роти Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» Дмитру Коцюбайлу з позивним «Да Вінчі». Офіційне трактування заслуг: «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України».

Народився Дмитро у селі Задністрянське Бурштинської громади. Його прадід воював у складі Української Повстанської Армії. Коцюбайло про це розповідала бабуся.

Воювати проти окупантів «Да Вінчі» розпочаву 2014 році. У 21 рік він став наймолодшим командиром 1-ї штурмової роти ДУК. Воював у битвах за Карлівку, Піски та Саур-Могилу. У 2014 році йому в обличчя прилетів уламок снаряда, розірвавши губу та вибивши зуб. Іншим уламком була перебита ключиця, де медикам довелося встановлювати скріплюючу пластину, пошкоджені ребра. Після лікування Дмитро повернувся в стрій.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!