У Брошнів-Осаді радились, як зберегти міську лікарню


У четвер, 22 липня, на ділову зустріч з Брошнів-Осадським селищним головою Тарасом Манориком прибули медики КНП «Брошнів-Осадська міська лікарня». Їх метою було донести до влади ті болючі проблеми, які «тягнуть нашу медицину назад», і запропонувати свої варіанти виходу з ситуації.

Щоби, як наголошувалося, не довести медзаклад до закриття, а навпаки – зберегти. Слід наголосити, що попередньо ці питання вони обговорювали у своєму колективі. Було окреслено кілька моментів. Щоб лікарня вижила, наші медики вбачають необхідністю закрити відділ стаціонару, кухню, фізкабінет, стоматологію, і провести оптимізацію, йдеться на сайті громади.

Виявляється, проблеми у діяльності КНП «Брошнів-Осадська МЛ» почалися далеко не від нині. Бо вже торік через брак фінансування працівникам доводилося перебувати у довготермінових безоплатних відпустках. Так економились гроші. А ще, мабуть, медики банально не заробляли: наприклад, стоматологи, у яких був відповідний пакет на послуги, просто не вели належний облік вилікуваних пацієнтів та не вносили дані в єдину централізовану базу. Як результат, фінансування від НСЗУ не отримали.

А згодом була незрозуміла інертність: лікарня чомусь не спішила вчасно відкрити пакети на надання медпослуг на цей рік, які підписуються з НСЗУ, щоби надалі отримувати відшкодування за свою роботу.

Дуже болюче питання, а ще більше – рішення, яке доведеться прийняти. Лікарі кажуть, що аби вижити, вони не можуть більше «тягнути порожні вагони» у вигляді всіх тих структурних підрозділів, які колись, образно висловлюючись, тримала на своїх плечах держава.

Так, раніше про ці проблеми вони здебільшого мовчали. А тепер, кажуть самі медики, наступила агонія, яка ні до чого кращого не призведе, окрім повного банкрутства медичного закладу.

– Зваживши на те, що у нас діє денний стаціонар при поліклініці, то, можливо, нема потреби утримувати його у стаціонарі, витрачаючи щомісячно до 200 тисяч гривень власних коштів. Звичайно, ці питання я донесу до відома депутатів, членів виконкому і до наших краян. За громадою – рішення, – підкреслив селищний голова  Тарас Манорик.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!