У Делятинській громаді оцифрують пам'ятки та створять 3D-тур


Делятинська територіальна громада виграла ще один проєкт на конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад зі створення сучасного туристично-інформаційного центру. На його реалізацію виділять 620 тисяч гривень: 370 тис. грн з місцевого бюджету та 250 тис. грн з обласного.

Про це у коментарі розповів представник громади Назарій Верстюк, інформують у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, пише Бліц-Інфо.

У рамках проєкту у Делятині створять туристично-інформаційний центр та розроблять для підприємства офіційний вебсайт. Для того, в ОТГ оцифрують 25 об’єктів історико-культурної та природньої спадщини, а вже за допомогою 3D-технологій розроблять віртуальний тур.

"За допомогою 3D-туру зможемо продемонструвати туристу всі наші визначні місця. Плануємо для цього закупити 20 окулярів марки Oculus Go та забезпечити їх переглядом екскурсійного відео - 360 градусів вздовж всіє території громади. Для туристично-інформаційного центру розробимо сучасний вебсайт, через який рекламуватимемо туристичний потенціал та історичну спадщину Делятинщини. За допомогою електронного ресурсу туристи також зможуть забронювати номер у готелі або замовити екскурсію громадою. Активна промоційна робота здійснюватиметься й через соціальні медіа», - сказав координатор проєкту.

Реалізовувати проєкт громаді допомагатимуть фахівці Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття. Виконавчий директор інституції Ігор Мельничук зазначив, що розвиток туризму нині вимагає використання більш сучасних технологій.

«Делятинська ОТГ має високий потенціал для розвитку туризму. Нині працюємо над створенням нових інструментів, котрі допоможуть залучити іноземних туристів», - сказав експерт.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!