У ДПСУ пояснили, чому у туристичних районах Прикарпаття посилено працюють прикордонники


Прикордонники посилено працюють у туристичних районах Франківщини та Буковини на підставі наказів комендантів цих областей про додаткові обмежувальні заходи, пов’язані з воєнним станом.

Про це розповів помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв у коментарі "Українській правді".

У червні повідомлялося, що у туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей посилено працюють прикордонники.

Зокрема йшлося про те, що на залізничних станціях таких як Ворохта, Татарів і Вороненка в Івано-Франківській області, куди прибуває чимало пасажирських потягів з різних регіонів України, прикордонники активно перевіряють документи в громадян та "активно шукають ухилянтів".

Як пояснювали у самій ДПСУ, це пов'язано з тим, що чимало правопорушників "маскуються під туристів, і під наміром відвідати туристичні місця, намагаються незаконно перетнути кордон".

"Українська правда" поцікавилася, на підставі чого посилилися ці контролючі заходи. Помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв пояснив, що його колеги керуються наказом коменданта Івано-Франківської області та міста Івано-Франківськ від квітня 2024 року про запровадження додаткових заходів особливого режиму, який передбачає певні обмеження, в тому числі і в пересуванні.

Він додав, що цей наказ – тимчасовий, однак часові рамки закінчення його дії наразі не визначені.

Прикордонники спільно з представниками ТЦК та СП і поліцейськими патрулюють зокрема залізничні вокзали, та перевіряють  документи в громадян. На запит правоохоронців громадянин має пред'явити документ, що засвідчує його особу, чоловікам обов'язково мати при собі військово-обліковий документ.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!