У духовній семінарії Івано-Франківська завершують будівельні роботи


Приміщення семінарії є одним з найкрасивіших будинків в місті. Недавно завершили зовнішні роботи з боку вулиці Василіянок, а тепер у Архієпархії прозвітували про завершення усіх будівельних робіт вже найближчим часом

Семінарія – слово, яке  для кожної людини має якусь свою асоціацію. Для мирян – це слово вкрите таємницею, на кшталт монастирських мурів. Для старших, досвідчених священиків – це приємні спогади молодих років, незабутня студентська формація. Для деяких хлопців-школярів – це мрія, подекуди така далека, а часом вже ось ближча. Для семінаристів, - це другий дім, який за сім років життя, подекуди, стає й першим.

І як кожен дім час до часу потребує  певної “підтримки”, наша семінарія не виняток. Відколи було передано Українській Греко-Католицькій Церкві приміщення по вулиці Василіянок, 64, воно не оновлялось.

Наш правлячий Архієрей Володимир (Війтишин), перейнятий вболіванням над семінарійною формацією, довірив Економічному відділу Архієпархії провести реконструкцію «колиски» майбутніх священиків, повідомляє прес-служба Архієпархії.

За справу з великим запалом взявся прот. Михайло Клапків – економ Архієпархії разом з фінансовим та будівельним відділами. І ось, уже наприкінці серпня, ми зможемо споглядати фактично нове приміщення нашої alma mater.

Будівля Духовної Семінарії відіграватиме важливу роль в Соборі та Синоді УГКЦ, який проходитиме в серпні-вересні, у нашому місті. Саме в оновленому корпусі духовної семінарії проживатимуть усі єпископи нашої Церкви, із цілого світу! Для зручності у їхньому пересуванні, семінарію облаштують невеликим ліфтом.

Існує такий вислів, що «семінарія – це колиска єпархії» і десь воно так є. Адже саме в семінарії навчаються хлопці, які завтра ставатимуть до престолу, а дехто – до єпископського уряду. Від того якими будуть сьогоднішні семінаристи, залежить майбутнє нашої з вами Церкви. Дякувати Богу, що це розуміє наш Владика Володимир, який, як добрий батько, так старанно дбає про правдивий та якісний вишкіл наших братів.