У франківській лікарні виходили 23-річного Арсена після трьох інсультів


В центральній міській клінічній лікарні поставили на ноги 23-річного Арсена, який пережив три інсульти.

Історію чоловіка розповіли на facebook-сторінці медзакладу.

Зазначається, медики відділення реабілітації та відновного лікування ЦМКЛ зуміли поставити на ноги 23-річного пацієнта Арсена. У молодика вже втретє трапився інсульт. Останнього разу з дуже важкими наслідками, оскільки після його настання Арсен ще довго перебував вдома сам та своєчасно не звернувся за медичною допомогою.

"Спочатку Арсен не міг навіть самостійно повернутися на бік, лежачи у ліжку. У нього зовсім не рухалась ні нога, ні рука, так як був уражений цілий правий бік. Спершу ми пробували його посадити, потім поставити на ноги. І вже коли почали з ним активно працювати, то процес відновлення відбувався дуже швидко», - говорить фізичний терапевт Дмитро Духович.

Завдяки ранній і безперервній реабілітації показники пацієнта покращувались. Щобільше, результати були настільки швидкими, що й самі медики дивувались.

"Можливо, відіграв роль той факт, що молодий організм завжди сприятливіший до відновлення, аніж у старшої людини. Також його мама розповідала, що дуже сильно за нього молилась. І ми, звичайно, наполегливо з Арсеном працювали, адже реабілітація пацієнтів після інсульту завжди є дуже важкою. Головне – підібрати реалістичні цілі, здійснювати правильні фізичні навантаження і людина відновлюється. За тиждень часу Арсен фактично почав самостійно ходити, а за місяць -  бігати", - додає Дмитро Духович.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!