У франківському ліцеї облаштували сучасний кабінет для "Захисту України"


Укомплектований електронний тир, сучасні комп’ютери, костюми хімзахисту та нові бронежилети – усе це тепер в кабінеті “захисту України” у Ліцеї №23 ім. Романа Гурика, що знаходиться за адресою вул. Мазепи,90. Тепер учні зможуть навчатись патріотичного виховання та любові до батьківщини в найкращих умовах і з задоволенням відвідувати уроки.

Загалом цей освітній заклад є одним з найбільших у місті. Зараз там навчається 1715 учнів. В ліцеї також оновлений харчоблок, ремонт в їдальні та оновили кабінети хімії, фізики.

“Усім відомо, що якість навчання залежить від матеріальної бази. А з року в рік у нашій школі матеріальна база покращується. Ми отримуємо нові кабінети, як от вже маємо обладнані кабінети фізики, хімії… А сьогодні вже є прекрасна база для предмету “Захист України”. Згідно з вимогами Міністерства освіти України, цей кабінет тепер оснащений на 100%. За це ми дякуємо департаментам освіти міста та області за цей прекрасний подарунок до нового року”, – ділиться враженнями директор Ліцею №23 ім. Романа Гурика Микола Василик.

Вчитель предмету “Захист України” та полковник ЗСУ в запасі Сергій Харчук розповідає, що тепер ліцей має велику кількість навчальної бази для учнів по всіх розділах предмету та повністю обладнаний.

Зараз в кабінеті є повністю укомплектований електронний стрілецький тир, 6 комп’ютерів, 6 комплектів Л1, респіратори, сумка невідкладної допомоги та ін. Зокрема це все знадобиться для вивчення вогневої й тактичної підготовки, військової топографії, захисту від зброї масового ураження та домедичної підготовки.

“У 2020 році в рамках реалізації обласної програми розвитку освіти Прикарпаття ми обладнали 11 таких кабінетів для предмету Захисту України. В цілому, враховуючи меблі та комп’ютерне обладнання та інтерактивне оснащення вартість одного – 400 тисяч гривень. Ми забезпечили в основному опорні школи, зокрема й кабінет у 23 школі, оскільки тут було досить хороше приміщення. І тепер він відповідає усім вимогам та затвердженій навчальній програмі”, – коментує заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Андрій Сташків.

Оглянути новий та сучасний обладнаний кабінет з предмету “Захист України” завітав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, разом із заступницею Вікторією Дротянко та директором департаменту освіти та науки Ігорем Максимчуком. А також завітали депутати округу – Вагилевич Мар’ян та Сергій Абрам’як.

“Ми тішимось, що в нашому місті є військово-патріотичне виховання і воно на достатньо високому рівні. Дуже важливо виховувати патріотичний дух в нашої молоді та у всіх майбутніх поколінь. Саме в цій школі вже кабінет обладнаний напевно найкраще в місті. А я особисто від себе подарував ще й портрет Провідника Степана Бандери”, – каже міський голова Руслан Марцінків.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!