У Франківську майже половина пасажирів у комунальному транспорті - пільговики


47% пасажирів у комунальному транспорті Івано-Франківська - пільговики.

Про це під час звіту "Електроавтотрансу" повідомив керівник комунального підприємства Віталій Голутяк, передає Бліц-Інфо.

За словами очільника підприємства Віталія Голутяка, наразі на балансі КП "Електроавтотранс" ІФ є 118 транспортних засобів: 57 тролейбус і 61 автобус. 

"Щодня вони здійснюють 1711 рейсів, перевозячи за день 64 500 пасажирів. 46 автобусів і 41 тролейбус їздять містом, а у села нашої громади їздять 12 автобусів. 111 одиниць транспорту пристосовані для людей з особливими потребами. Старі тролейбуси, які не підходять для людей з особливими потребами ми вже списали. Щодо автобусів, то вже в п'ятницю до нас приїдуть 7 нових великих турецьких автобусів. В нас 26 маршрутів з них 19 автобусних і 7 тролейбусних. Наступне питання це кондиціонери. В нас 49 транспортних засобів обладнані кондиціонерами, що становить 41,5%. Після того, як прийдуть ці нові автобуси показник стане 45%",- прозвітував очільник Електроавтотрансу.

Віталій Голутяк наголосив, що до 2019 року в місті взагалі не було транспорту з кондиціонерами. Окрім того, посадовець зауважив, що в нас найкраща ситуація по Україні з обладнанням комунального транспорту кондиціонерами.

"За липень підприємство перевезло 1 499 464 пасажири. З них платних пасажирів - 852 579 осіб, 581 343 - пільговиків. Таким чином платних пасажирів майже  57%, пільгових пасажирів 47%. Що ж стосується оплати, то домінує готівковий спосіб оплати. В липні ним скористалося 57,6% пасажирів, карткою "Галка" 33,3% пасажирів. Але якщо дивитися після 12 липня, то цей відсоток складає майже 40. Від початку року готівка падає, а розрахунки карткою "Галка" зростають", - каже Голутяк. 

На це мер зауважив, що статистика показує - майже кожен другий пасажир їде безплатно.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!