У Франківську містяни і надзвичайники не можуть поділити ділянку землі


Власники 72-х гаражів в Івано-Франківську на вулиці Тролейбусна впродовж трьох років відстоюють землю, на якій знаходиться їхнє майно.

Минулого місяця їхні гаражі заблокували сміттям, яке вивезли працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій області. Там планують будівнцитво пожежного депо. У ДСНС ввжають, що жителі захопили цю ділянку, пише Суспільне.

40 років на місці будівництва багатоповерхівок була стоянка. Там свої автомобілі залишали приблизно 200 власників гаражів. Франківка Марія Заставна розповіла, що три роки тому людям запропонували звільнити дві земельні ділянки, які належали обласному управлінню ДСНС. Вони переїхали, проте проблеми не закінчилися.

У Франківську містяни і надзвичайники не можуть поділити ділянку землі

"Ми раніше мали там гаражі. Нам казали переїжджати, потім там колики розбили і все. Переїхали ми, а вже влада змінилася. Ми не розуміємо, чому така справа і що там поміняли", - каже жінка.

Зараз Марія Заставна дістається до двох гаражів через купи будівельного сміття. Її син автомобіль уже місяць тримає біля будинку.

У Франківську містяни і надзвичайники не можуть поділити ділянку землі

За словами Марії Заставної, тут також мав бути паркінг. Людям пропонували там місця, проте на це не погодилися, адже в гаражі тримають не тільки автомобілі, але й різні речі, які не поміщаються в квартирі.

Член гаражного кооперативу № 34 Петро Струк каже, що раніше за гаражі платили кожного року. Коли переїхали, то кожному відміряли однакову площу. Через рік, говорить Петро Струк, ДСНС почала обгороджувати територію, копати рів та блокувати сміттям дорогу. За попередніми домовленостями, міська влада цю землю передала людям.

"Все ж таки необхідно зустрітися з Чернецьким та міським головою. Хай ставлять крапку. Вони повинні також розуміти, що там уже десять гаражів, вони розібрали їх, тут побудували, і знову те саме розбирати. Люди мають збитки, бо гараж перевезти не так просто, зараз може просто розвалитися", - каже Петро Струк.

У Франківську містяни і надзвичайники не можуть поділити ділянку землі

Перший заступник міського голови Микола Вітенко розповідає, що більшу частину гаражів розмістили на сусідній ділянці, яка належить ДСНС. Зараз сторонам пропонують кілька варіантів вирішення ситуації.

"Людям запропонувати дві ділянки – на вулиці Галицька, 201, неподалік земельна ділянка. Також ми усно пропонували через міське керівництво ДСНС обміняти частину земельної ділянки, площа якої 0,4 га, на ділянку площею 0,4 га, 0,3 га. Люди залишаються на місці, а місто дає в постійне користування ДСНС області цю земельну ділянку", - пояснив Микола Вітенко.

У Франківську містяни і надзвичайники не можуть поділити ділянку землі

Начальник управління ДСНС в області Володимир Чернецький сьогодні на брифінгу розповів, що земельна ділянка - у їхньому користуванні. Зараз в управлінні виготовляють проєктну документацію на будівництво майбутнього пожежного депо. Там працюватиме зведений загін швидкого реагування. Депо матиме шість пожежних автомобілів. За словами Володимира Чернецького, люди самовільно захопили ділянку та перевезли гаражі.

"Люди знали, що вони розташовуються на ділянці, у якої є власник. Вони знали це ще три роки тому. Ми зверталися до них, говорили їм, щоб вирішували ці питання і забирали гаражі, бо ми тут плануємо будівництво. Ми не можемо розглядати жодний обмін і жодний інший варіант будівництва, крім цього місця. Ця ділянка закладена у Генплан Івано-Франківська під будівництво пожежного депо", - розповів Володимир Чернецький.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!