У Франківську може з'явитися далекосхідний парк


Прикарпатський університет виділить під парк близько 5 гектарів території ботанічного саду.

Про це в мережі повідомив франківський активіст Денис Квасов. За словами чоловіка, основна ідея - це показати франківцям і гостям міста культуру трьох країн: Японії, Китаю і Кореї. 

"Для нас вони екзотичні і цікаві, але інколи здаються майже одним і тим же. Насправді вони різні, і три окремі зони в парку - покажуть цю різницю:) Ну і само собою - це просто дуже гарно, і буде чудовим місцем для відпочинку і проведення різних культурних заходів", - каже Квасов.

Франківець зауважує, що цей проєкт дуже масштабний. Тож треба розуміти, що його реалізація займе кілька років і потребуватиме колосальних організаційних і фінансових ресурсів, і втілюватись буде поступово, поетапно, і швидких результатів очікувати не варто.

"Я, завдяки своїй подрузі з Японії, знайшов дві японські фірми, які займаються створенням парків, в тому числі за межами Японії. На разі ми на стадії обговорень, щоб визначити деталі планування, дизайну і приблизний бюджет втілення парку. Ще університет від імені ректора контактує з посольствами цих країн, з нашими послами там і зі своїми партнерськими університетами в Китаї. Також Andriy Koman допоміг порахувати вартість розробки проектно-кошторисної документації. Теж для розуміння, з яких цифр нам варто починати. Тобто робота кипить, хоч поки що і "розвідувальна" так би мовити", - написав Квасов.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!