У Франківську прозвітували, скільки грошей цього року витратили на допомогу військовим


Івано-Франківськ активно допомагає військовим частинам всім необхідним та надає соціальну підтримку військовослужбовцям та членам їх родин.

Про це під час звіту повідомила перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна, інформує Бліц-Інфо.

За словами чиновниці, місто намагається закривати запити військових, проте через плани Мінфіну забрати 4% ПДФО, це буде робити складніше.

"В рамках формування проєкту місцевих бюджетів на 2024 рік, Мінфін ініціює вилучення 4% ПДФО та ПДФО з військовослужбовців. Якщо взяти 4% ПДФО у 2022 році у нас було 92.7 мільйона, і ПДФО військовослужбовців 468.3 мільйона. За 8 місяців цього року 67.7 мільйона ПДФО і 294 мільйони з військовослужбовців",- каже Сусаніна.

Що стосується видатків бюджету громади по захищених статтях, то вони за 8 місяців становили 2 608.1 млн грн. З них допомога ЗСУ - 170.1 млн грн.

Немає опису.

"Податок в бюджет громади сплачують лише 4 військові частини, обласний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки, ІФ ЗВ ВСП, КЕЧ. Але розуміючи, що мешканці громади захищають Україну не тільки в цих частинах - місто надає посильну допомогу всім, хто звертається. Зараз запитів є дуже багато. Лише за минулий тиждень міський голова підписав 7 запитів. Цього тижня теж уже є запити в роботі. Є затримка з квадрокоптерами, адже є проблеми з постачанням. Втім у нас є договір на 10 мільйонів і сподіваємося на постачання, щоб передати хлопцям",- каже перша заступниця.

Також є соціальні виплати для поранених, з нагоди дня народження, сім'ям загиблих і зниклих безвісти, допомога на амуніцію 20 тисяч та ін. Загалом видатки на соціальну підтримку військових та членів їх сімей з початку повномасштабного вторгнення становлять 119.1 млн грн.

Немає опису.

"Станом на п'ятницю, вже звернулися 2154 військовослужбовці з них 1700 вже отримали виплати на суму 34 мільйони. Це для бюджету великі гроші, але кожен військовий знає, як цими 20 тисячами краще розпорядитися",- переконана Сусаніна.

Вікторія Сусаніна також повідомила, що на сьогодні вже сформований попередній штат працівників комунального закладу для військових та їх сімей "Дім воїна".

"На утримання закладу вже виділено з міського бюджету 1.5 мільйона гривень. Проводяться ремонтні роботи в приміщенні",- прозвітувала Сусаніна.

Окремо заступниця звернула увагу на виплати сім'ям загиблих військових. Зокрема за час повномасштабної війни членам сімей загиблих/померлих виплачено 23.7 млн грн., відшкодування на поховання 2.6 млн грн., на виготовлення пам'ятників - 1.8 млн.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!