У Франківську школярку вигнали з уроків через зовнішній вигляд


В Івано-Франківську в ліцеї ім. Івана Пулюя школярку вигнали з уроків через зовнішній вигляд. У департаменті освіти обіцяють розібратися у ситуації.

Про інцидент у facebook повідомила мати дівчинки Ольга Ярошевич. За її словами, у ліцеї вимагають, аби діти були одіті у діловий стиль одягу. При цьому, таку вимогу довели в ультимативній формі.

"Доброго дня шановні пані та панове! Сьогодні 04.09.2024 року у була вражена....і не в позитивному сенсі цього слова!!! Мою доньку ученицю ліцею ім. Івана Пулюя ВИГНАЛИ і не допустили до навчання за неналежний вигляд.....мене про це не повідомили, дізналась від доньки, що телефонувала мені плачучи від безвиході та образи. 28.08.2024 року класний керівник довів до відома батьків,що тепер у них офіційний дрес-код......дякую, що не 31 ввечері. Обгрунтувавши причину чому моя донька не буде його дотримуватись, отримала відповідь про білий верх та чорний низ..... Ок, одягнула моя доня те, що є у наявності....але ніт для даного закладу цього мало.....має бути діловий стиль.......діловий у +30!!!! Керівництво, а саме заступник директора, який при розмові навіть не назвав свого імені, в ультимативній формі дав зрозуміти,що як немає грошей на діловий стиль,то і не варто пхатись у профільну освіту..... Вразило мене те, що без жодного остраху працівники закладу в урочний час відправили її додому... Невже утиски за зовнішнім виглядом це те, що має відчувати дитина у школі... На фото вигляд доньки за який її вигнали(((", - йдеться у дописі жінки.

На нього відреагували у Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

"Вітаємо! Обовʼязково зʼясуємо цю ситуацію", - прокоментували під дописом жінки освітяни.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!