У Гідрометцентрі показали, кого найбільше засипало снігом. Прикарпаття - перше в списку


Метеорологи Українського Гідрометцентру оприлюднили карту з показниками висоти снігового покриву в Україні станом на 8:00 12 лютого.

Мапу поширили на сторінці Гідрометцентру у Facebook, пише Громадське.

Найбільший покрив зафіксували в Івано-Франківській області — 112 см та в Ужгороді — 87 см. Високі показники також на Чернігівщині (49 см), Тернопільщині (42), Львівщині (48) та Житомирщині (40).

У Києві та області замети складають 36 см у висоту. Найменше снігу випало на сході та півдні. У Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях та у Криму снігу немає, а на Херсонщині сніговий покров становить менш як 1 см. 

Тим часом через прогнозоване ускладнення погодних умов — випадіння значного снігу, снігу з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледицю на дорогах — утворилася небезпека виникнення надзвичайних подій.

В «Укргідрометцентрі» прогнозують на 12 лютого у більшості областей сніг, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, окрім південного сходу та сходу. На Сумщині, Полтавщині, Кіровоградщині місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. У Карпатах температура становитиме -20°С.

Упродовж 12 і 13 лютого в Україні очікується значне зниження температури, а 13-14 лютого — поступове припинення опадів і послаблення вітру. 14-18 лютого будуть зберігатися значні морози.

Головне фото - Ruslan Veselui

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!